Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Search Our Site

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαϊου το 1o Διεθνές Συνέδριο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ «Ανάδειξη και αξιοποίηση της γεωλογικής κληρονομιάς, εκπαίδευση, τουρισμός και βιώσιμη ανάπτυξη»

Σε αυτό το συνέδριο θα γίνει εκτενής αναφορά στην υποψηφιότητα που έχει ανακοινώσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ώστε να αναγνωριστεί η Βόρεια Εύβοια σαν Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

Η Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή για τα Γεωπάρκα UNESCO, χαιρετίζουν και εκφράζουν την αμέριστη στήριξή τους στη συγκεκριμένη προσπάθεια, με στόχο την έγκριση της πρότασης και την ένταξη της Βόρειας Εύβοιας στο Πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού "UNESCO Global Geoparks".

Να θυμίσουμε πως στις 2 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε το Περιφ. Συμβούλιο στη Λαμία και το οποίο πήρε αυτή τη σημαντική απόφαση (για την οποία μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑ ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κοντζιάς – Ακούστε την εκπομπή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο στην αρχή του άρθρου).

----------------------------------

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες για το 1o Διεθνές Συνέδριο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ «Ανάδειξη και αξιοποίηση της γεωλογικής κληρονομιάς, εκπαίδευση, τουρισμός και βιώσιμη ανάπτυξη»

Αθήνα, 17 και 18 Μαΐου 2018, Αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» Υπουργείο Εξωτερικών

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο με έμφαση στην ανάδειξη και αξιοποίηση των περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο που έχουν χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Aμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών - Ακαδημίας 1.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Γεωπάρκων, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου και τα Ελληνικών και Κυπριακών Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO.

Σκοποί του συνεδρίου είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών στην Ελλάδα και την Κύπρο, που έχουν αναγνωρισθεί ως UNESCO Global Geoparks, και συγκεκριμένα οι περιοχές Νήσος Λέσβος, Ψηλορείτης, Χελμός-Βουραικός, Βίκος-Αώος, Σητεία από την Ελλάδα και Τρόοδος από την Κύπρο.

Επίσης η παρουσίαση του νέου προγράμματος «UNESCO Global Geoparks» της ΟΥΝΕΣΚΟ, του Διεθνούς Οργανισμού για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό των Ηνωμένων Εθνών και των δυνατότητων που προσφέρει για την ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη, την αναπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου επιδιώκεται η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών, ιδεών και προτάσεων, η διάχυση γνώσεων για τη διαμόρφωση μιας νέας τουριστικής και περιηγητικής κουλτούρας, που βασίζεται στην υπεύθυνη διαχείριση και αξιοποίηση του πολιτισμικού κεφαλαίου και των περιβαλλοντικών πόρων κάθε προορισμού, στο πλαίσιο της οποίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η ευαισθητοποίηση των κοινωνιών για την αναζήτηση και επίλυση προβλημμάτων σε θέματα κλιματικής αλλαγής, προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, φορέων και οργανισμών, πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, εκπαιδευτικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων και μη κυβερνητικών φορέων και οργανώσεων πολιτών, σε μελετητές, φοιτητές καθώς και στα μέσα ενημέρωσης και σε όσους ασχολούνται με την διατήρηση, προβολή και ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην επίσημη τελετή του Συνεδρίου έχει προσκληθεί η Γενική Διευθύντρια της UNESCO και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Aμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη, Υπουργείο Εξωτερικών Ακαδημίας 1.

Επίσης με το φάκελο του Συνεδρίου θα διανεμηθεί εντύπο ενημερωτικό υλικό που θα παραλαμβάνουν με την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες και οι δημοσιογράφοι. Μετά το πέρας του Συνεδρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στο Συνέδριο.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Κωνσταντίνα Μπεντάνα, +30-22510-47033, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Eλληνικό Φόρουμ Γεωπάρκων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΓΛΩΣΣΑ

Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.