Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Search Our Site

ο νούμερο 7 βρίσκεται παντού στην καθημερινή μας ζωή και πολλοί το θεωρούν τυχερό άλλοι το θεωρούν μαγικό αριθμό. Ας δούμε πώς επηρέασε ο αριθμός 7 και την αρχαία Ελλάδα.

Η αρχαία Ελλάδα είχε επτά σοφούς τον Θαλή, τον Βία, τον Κλεόβουλο, τον Περίανδρο, τοΝ Πιττακό, τον Σόλωνα και το Χίλων, ενώ η εκπαίδευση των αγοριών στην Αρχαία Σπάρτη άρχιζε στα επτά τους έτη.

Επίσης επτά ήταν οι ελεύθερες τέχνες η γραμματική η ρητορική η διαλεκτική η αριθμητική γεωμετρία η μουσική και η αστρονομία.

Επτά ήταν τα αρχαία θαύματα του κόσμου, ο Κολοσσός της Ρόδου η πυραμίδα του Χέοπος, το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, ο φάρος της Αλεξάνδρειας, οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας, το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία και ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο.

Ο αριθμός 7 έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι ο μοναδικός μονοψήφιος αριθμός που δεν μπορεί να προκύψει από πολλαπλασιασμό η διαίρεση άλλων μονοψήφιων.

Οι πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 ως εικόνα και πρότυπο της τάξης και της αρμονίας της φύσης, ήταν ο αριθμός που περιλάμβανε δύο φορές τον ιερό αριθμό 3. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα και του 3 και του 4.

Οι αρχαίοι Έλληνες συσχέτισαν τον αριθμό 7 με τη λατρεία του Απόλλωνα και της σελήνης, παρατήρησαν πως 7 μέρες διαρκεί κάθε φάση της Σελήνης. Επτά ήταν οι αγέλες των βοδιών του Απόλλωνα κατά τον Όμηρο, επτά χορδές έχει η λύρα του Απόλλωνα, επτάπηχο ανδριάντα του δώρισαν οι Αιγύπτιοι.

Ο Οδυσσέας έζησε επτά χρόνια στο νησί της Κίρκη

Επτά παλικάρια και κόρες έστειλαν στην Κρήτη για την τροφή του Μινώταυρου, επίσης την έβδομη μέρα έδιναν το όνομα στο νεογέννητο και κάθε έβδομη μέρα θυσίαζαν οι Σπαρτιάτες στον Απόλλωνα.

Επτά ήταν οι Πλειάδες κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης. Οι Πλειάδες ήταν στεναχωρημένες για το ότι ο πατέρας τους ο Άτλαντας έπρεπε να φέρει στους ώμους του τον ουρανό, για αυτό ο Δίας τις λυπήθηκε και τις μεταμόρφωσε σε αστέρια.

Επτά ήταν οι πλανήτες που ήταν γνωστοί στην αρχαιότητα ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ήλιος και η Σελήνη

Επίσης χώριζαν την ανατομία του ανθρώπινου σώματος σε 7 μέρη κεφάλι στη το στομάχι δύο χέρια δύο πόδια.

Ο αριθμός 7 επηρέασε και τη Ρώμη. Η Ρώμη χτίστηκε πάνω σε επτά λόφους, η Κωνσταντινούπολη είχε επτά ονόματα, επίσης πολιορκήθηκε από τους Μωαμεθανούς επτά φορές και αλώθηκε μέσα από επτά εβδομάδες από τον έβδομο σουλτάνο.

Τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι επτά, το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το γαλάζιο, το βαθύ γαλάζιο, και το βιολετί

Ο αριθμός επτά στη συνέχεια εμφανίζεται και στη Βίβλο και στον χριστιανισμό ενώ και στον Βουδισμό.

πηγη: elhalflashbacks.blogspot.com/

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.