Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ...

Search Our Site

Αυτή τη πατέντα κάνω όταν κλωσσάνε οι κότες μου για να κάθονται κλώσσες και να μη ενοχλούνται και παρατάνε τα αυγά τους. Όπως ξέρετε στις φωλιές γεννάνε πολλές κότες. Έτσι όταν κάτσει μια κότα κλώσσα θα πηγαίνουν οι άλλες κότες και θα τη διώχνουν. Αν βγεί απο τη φωλιά της λοιπόν και ενοχλείτε είναι πολύ πιθανό να σταματήσει να κλωσσάει και να πάψει να θέλει να γίνει μάνα. Έτσι σήμερα θα σας μεταφέρω μια έξυπνη πατέντα για να κλωσσήσει και να μην ενοχληθεί απο άλλες κότες που πάνε να γεννήσουν.

Πρώτο και κυριότερο είναι να μη μετακινήσουμε τη φωλιά απο τη θέση της. Διότι το πρώτο βράδυ που κλωσσάει η κότα το ένστικτό τώρα ξυπνάει και πάνω στο φόβο ή τον πανικό της μπορεί να το ξεχάσει και να μη θέλει να κλωσσήσει. Έτσι πρέπει με κάποιο τρόπο να φράξουμε το σημείο όπου κλωσσάει να μην πάνε οι άλλες κότες. Και φυσικά να της αφήσουμε 2 αυγά να μην είναι άδεια απο κάτω. Τα κανονικά αυγά θα τα βάλουμε σε 2-3 μέρες που θα είναι έτοιμη και θα έχουν πέσει τα φτερά απο τη κοιλιά της για να ακουμπά τα αυγά κατευθείαν με το δέρμα να ζεσταίνονται.

Αρχικά πως καταλαβαίνουμε οτι η κότα όντως κλωσσά:

Όταν μια κότα κάτσει το βράδυ μέσα στη φωλιά της είναι η πρώτη και ισχυρότερη ένδειξει οτι έπεσε κλώσσα. Τότε ξεκινούν οι ορμονικές αλλαγές μέχρι να μεταμορφωθεί σε ένα εντελώς διαφορετικό πτηνό με ισχυρό μητρικό ένστικτό.

Η δεύτερη ένδειξη είναι ο χαρακτηριστικός ήχος "κρααααα" όταν την πλησιάσουμε, και ταυτόχρονα το φούσκωμα πάνω απο το κεφάλι. Η συμπεριφορά της γίνεται νευρική και ευέξαπτη με το παραμικρό.

Η τρίτη ένδειξη είναι η ζεστή κοιλιά και τα αυγά που όταν τα πιάνουμε καίνε. Επίσης όταν δεί αυγά έξω απο τη φωλιά της τα τραβά κατευθείαν με το ράμφος κάτω απο τη κοιλιά της. Αν η κότα τηρεί αυτές τις τρείς προϋποθέσεις κλωσσάει σίγουρα. Μόλις περάσουν 1-2 μέρες θα αρχίσει να κάνει κλου κλου, να φουσκώνει όταν περπατάει ή όταν βλέπει άλλες κότες και γενικά θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια διαφορετική συμπεριφορά. Τα οριστικά αυγά πρέπει να τα βάλουμε μετά απο 1-2 μέρες για να έχει ξυπνήσει καλά το ένστικτό. Δηλαδή να τα ζεσταίνει χωρίς διακοπές. Μην βάλετε ποτέ τα κανονικά αυγά απο τη πρώτη μέρα, γιατί θα χαλάσουν απο τις διαφορά θερμοκρασίας. Μόλις περάσουν δύο μέρες η κλώσσα αποκτά πείρα και ζεσταίνει όλα τα αυγά.

Ας επανέλθουμε στο θέμα μας. Η πατέντα λειτουργεί σε κότες που έχουν ήδη κάτσει την πρώτη μέρα στη φωλιά τους. Βάζουμε ένα συρμάτινο πλέγμα πάνω η μπροστά απο τη φωλιά για να μη μπορεί η κλώσσα να βγεί την επόμενη μέρα. Με αυτό το τρόπο αποτρέπουμε την πιθανότητα η κλώσσα να ενοχληθεί απο άλλες κότες η να παρατήσει τη φωλιά της. Σε περίπτωση που αποπειραθεί να βγεί θα δοκιμάσει για λίγα λεπτά και μόλις βλέπει τα αυγά δε θα μπορεί να αντισταθεί. Θα κάτσει!

Μετά το δεύτερο βράδυ θα είναι έτοιμη. Και μετά μπορούμε να τη μετακινήσουμε και σε άλλη μεριά με επιτυχία. Η μετακίνηση γίνεται εύκολα. Πάμε βράδυ πέρνουμε τη φωλιά και τη βάζουμε σε σκοτείνη μεριά σε άλλο μέρος. Βάζουμε πλέγμα μπροστά για να μη μπορεί να φύγει, και για λίγες μέρες τη βγάζουμε μια φορά τη μέρα για φαγητό και νερό. Τη τοποθετούμε και κλείνουμε το πλέγμα. Χρειάζεται 3-4 μέρες για να απομνημονεύσει και να κάτσει στη νέα της θέση.

Προσοχή όμως αν τη μετακινήσουμε και μπορεί ποδαράτη να βρεί τη προηγούμενη φωλιά να είστε σίγουροι πως θα επιστρέψει διότι για να τη διάλεξε πάει να πεί οτι της αρέσει και περισσότερο. Για σήμερα σας ετοίμασα ένα βιντεάκι στο οποίο εξηγώ τη πατέντα και το τρόπο πο εγκλωβίζουμε τη κλώσσα. Αυτό που θα δείτε στο βίντεο είναι το πάνω μέρος απο κλουβί κουνελιού. Παλιά είχα πολλά κουνέλια οπότε χρησιμοποιώ τα κλουβιά τους για τις κότες ως πατέντες. Πιστεώ θα τα καταλάβετε όλα με το βίντεο και αν έχετε απορίες μπορείτε να αφήσετε σχόλια.

πηγη: https://ellinikeskotes.blogspot.gr/

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.