Με πολλή αγάπη για την τοπική μας κουλτούρα, εθελοντική προσφορά και σεβασμό απέναντι στην βορειοευβοιώτικη ιδιόλεκτο, ο Σύλλογος Γυναικών Ιστιαίας και ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Δροσίνη συνδιοργάνωσαν μια διαφορετική για τα δεδομένα της βόρειας Εύβοιας εκδήλωση, η οποία δικαίωσε τους κόπους των συντελεστών της, μίας και η προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από αθρόα, στην Αίθουσα Πολιτισμού του Λυκείου Ιστιαίας, η οποία δεν στάθηκε ικανή να χωρέσει τον κόσμο που προσήλθε.
Η εκδήλωση με τίτλο "Σκόρπια Φύλλα του Αγροτικού Βίου μέσα από τα μάτια του Γ.Δροσίνη" είχε ως στόχο την μεταφορά μας μέσα απο την δραματοποίηση μικρών θεατρικών, στην εποχή που ενέπνευσε τον Γεώργιο Δροσίνη για να γράψει τα έργα του "Αγροτικές Επιστολές" και "Σκόρπια Φύλλα της Ζωής μου" τα οποία αναφέρονταν στις εμπειρίες του από τη συναναστροφή του με τους απλοϊκούς κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας του τέλους του 19ου αιώνα .
Η δραματοποίηση των θεατρικών διαλόγων, οι οποίοι ήταν εμπνευσμένοι από τις "Αγροτικές Επιστολές" και γράφτηκαν στο τοπικό μας ιδίωμα από την Ασημίνα Ντέλιου και την Μαρία Τρίγκα, ήταν απολαυστική και προκάλεσε άφθονο γέλιο στους παρευρισκόμενους, σε μια εποχή που το γέλιο είναι κάτι παραπάνω απο αναγκαίο για την ψυχική μας εκτόνωση και την πνευματική μας ανάταση. Στη σκηνή είδαμε κατά σειρά εμφάνισης τους Φιλοθέη Τσιρόζογλου, Στρατή Λούλη, Μάχη Αρβανιτόγιαννη, Νικόλαο Γεωργόπουλο, Φρόσω Σπανού, Σπύρο Αναγνώστου, Νίκο Μάρκου, Άννα Καλέμη, Χρήστο Ζάκκα και Κωνσταντίνα Διαμαντή, ενώ το ρόλο των αφηγητών είχαν η Ασημίνα Ντέλιου και η Μαρία Τρίγκα.
Η εκδήλωση προλογίστηκε από τον Δημήτριο Κουτσούγερα, ο οποίος σχολίασε τις "Αγροτικές Επιστολές" ενώ στο τέλος Φίλοι των δυο Συλλόγων ερμήνευσαν δύο τραγούδια σε στίχους του Γεωργίου Δροσίνη. Την όμορφη βραδιά, που καθήλωσε τον κόσμο στη θέση του για πάνω απο μίαμιση ώρα, έκλεισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Δροσίνη κ. Ελένη Βαχάρη η οποία τόνισε οτι ο ποιητής έγραψε τις "Αγροτικές Επιστολες" σε ηλικία μόνο 17 ετών και η επαφή του αυτή με τη Βόρεια Εύβοια, σημάδεψε τόσο τον συγγραφέα για όλη του τη ζωή, ώστε στο τέλος της ζωής του να επιθυμεί να ξαναζούσε αυτή την τόσο αγνή και τόσο αυθεντική εποχή, στον πατρογονικό του Πύργο στις Γούβες.
Η εκδήλωση αυτή, η οποία στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία, ελπίζουμε να αποτελέσει το έναυσμα για εξίσου ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες εκδηλώσεις από τους συλλόγους της περιοχής μας, καθώς η πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας και η καλλιέργεια του κοινού απαιτεί πολύ μεράκι και συλλογική προσπάθεια.