Υπάρχουν κάποιες τροφές με πολύ έντονη οσμή που την προκαλούν και πολλές φορές είναι δύσκολο να απαλλαγείς.
Ωστόσο από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τροφές που νικούν αυτή την κακοσμία και βοηθούν στο να έχουμε μια ευχάριστη αναπνοή.
Δείτε τρεις από αυτές…
1. Μήλο
Το συγκεκριμένο φρούτο είναι πολύ αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση της άσχημης αναπνοής λόγω κάποιων ουσιών του που εξουδετερώνουν την οσμή των ενζύμων του σκόρδου.
2. Λεμόνι
Την ίδια δουλειά και μάλιστα απέναντι σε τόσο έντονες τροφές όπως το σκόρδο κάνει και το λεμόνι με την οξύτητά του.
3. Γάλα
Ένα ποτήρι γάλα (200ml) μπορεί να περιορίσει την άσχημη μυρωδιά που έχουν προκαλέσει στο στόμα κάποιες πολύ έντονες τροφές.
πηγη: medicalnews.gr/
Read more: Σε πόσα τσιγάρα την ημέρα αντιστοιχεί ο μολυσμένος αέρας που αναπνέουμε
Κάθε βότανο έχει διαφορετικά οφέλη και ενσωματώνοντάς το στη διατροφή σας θα κάνετε τις συνταγές πιο υγιεινές.
Παρακάτω τα πιο δημοφιλή βότανα που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας:
Βασιλικός: Είναι πλούσιος σε φυτοχημικά, που μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την ανακούφιση από το στρες και το άγχος, την ενίσχυση της μνήμης και τη βελτίωση της υγείας του δέρματος.
Μέντα: Έχει καταπραϋντική δράση για το έντερο και μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλει στη μείωση της δυσπεψίας και του πόνου. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο τσάι ή να φτιάξετε αφέψημα μέντας, το οποίο είναι πολύ δροσιστικό.
Άνηθος: Περιέχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, οι οποίες έχουν και λιποδιαλυτική δράση. Όταν συνδυάζεται με λιπαρές τροφές (όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο) προσφέρει περισσότερα οφέλη.
Σχοινόπρασο: Φτωχό σε θερμίδες, αλλά πλούσιο σε ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, το σχοινόπρασο αποτελεί ιδανική επιλογή για να το ενσωματώσετε στα καλοκαιρινά σας πιάτα. Μία κουταλιά της σούπας καλύπτει το 3% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνες Α και C. Περιέχει επίσης βιταμίνη Κ, φολικό οξύ, χολίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο.
Ρίγανη: Ίσως το πιο δημοφιλές μυρωδικό της μεσογειακής διατροφής. Έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αποτελεί πλούσια πηγή πολυφαινολών και συμβάλλει στην υγεία του πεπτικού συστήματος.
πηγη: http://medicalnews.gr/
Read more: Τσάι ρίγανης: Τα οφέλη του στην υγεία σας και τρόπος παρασκευής
Read more: Τρεις λόγοι για τους οποίους μπορεί να πεινάμε συνέχεια