Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Ένα από τα πέντε μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Σερβίας βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα το πρακτορείο SABRA Travel Agency του Βελιγραδίου και ο υπεύθυνος – ιδιοκτήτης Valdimir Vlaho μαζί με τον αδελφό του Braslav, βρέθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Πευκί προσκεκλημένοι του PEFKI Traditional Tours και της ιδιοκτήτριάς του Δόμνας Χατζηαθανασίου.

Το γκρουπ που επισκέφθηκε την περιοχή αποτελούνταν απο 53 άτομα, όλα επαγγελματίες του τουρισμού, άνθρωποι οι οποίοι δηλαδή έχουν μικρά ταξιδιωτικά γραφεία και τα οποία συνεργάζονται με το SABRA Travel.

Οι επαγγελματίες αυτοί ουσιαστικά επισκέφθηκαν το Πευκί και περιηγήθηκαν την Τετάρτη σε αυτό, είδαν τις υποδομές του, τα δωμάτια τα οποία έχουν ήδη κλείσει για την επερχόμενη σαιζόν, αλλά και τις παραλίες και τους ανθρώπους της περιοχής, ώστε να έχουν άποψη για το που έρχονται οι πελάτες τους.

Τα 53 άτομα το βράδι της Τετάρτης απόλαυσαν μια Ελληνική Βραδιά στο ξενοδοχείο GALINI και έζησαν από κοντά το τι σημαίνει Ελληνική φιλοξενία.

Εκτός από την Δόμνα Χατζηαθανασίου που διοργάνωσε την βραδιά, προσκεκλημένος ήταν και ο Εμπορικός Σύλλογος Πευκίου που παρέστη με τα προεξέχοντα μέλη του.

Να πούμε πως οι Σέρβοι Τουριστικοί Πράκτορες, σήμερα το πρωί πήραν το πρωινό τους και κατά τις 9.00 θα έφευγαν για να επισκεφθούν την Σκιάθο και την Σκόπελο και θα επέστρεφαν για να ταξιδέψουν πίσω στο Βελιγράδι, με το δικό τους πούλμαν με το οποίο και είχαν έλθει.

Μάλιστα ο υπεύθυνος κος Vlaho μας επεσήμανε πως το καραβάκι που θα τους έκανε τις μετακινήσεις τους, ήταν ναυλωμένο από τους ίδιους, μιας και δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν και να βρουν ένα κοινό πρόγραμμα με τα καράβια της γραμμής.

Εμείς είχαμε μία εκτεταμένη συζήτηση με τον κο Vladimir Vlaho στα αγγλικά, αλλά ο κος Vlahο μας εξέπληξε και με τα λίγα αλλά πολύ καλά Ελληνικά του. Τον ρωτήσαμε πως και έχει προέλθει αυτή η γνώση: «το γραφείο μας εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 26 χρόνια, ενώ στο Πευκί είναι ο 3ος χρόνος συνεργασίας μας.»

Στη συνέχεια μας απάντησε με χιούμορ, σε όλες τις ερωτήσεις μας: «Τα τρία χρόνια συνεργασίας μας με την Δόμνα Χατζηαθανασίου και το PEFKI Traditional Travel, έχουμε μια άψογη συνεργασία. Ειλικρινά, η συνεργασία που βρήκαμε είναι αυτό που κάθε γραφείο σαν το δικό μας θα έψαχνε για να έχει και για το λόγο αυτό νοιώθουμε πολύ τυχεροί. Για φέτος έχουμε κλείσει 150 κλίνες και μάλιστα δε σας κρύβω πως ήδη χθές βράδι συζητούσαμε για το πώς θα μπορούσε ίσως η περίοδος επίσκεψης των Σέρβων τουριστών να γίνει 5μηνη αντί για 4μηνη που είναι τώρα. Αυτό προϋποθέτει βέβαια πάνω από όλα η τοπική κοινωνία να ανταποκριθεί σε αυτή την πιθανή εξέλιξη και να οργανωθεί ώστε να ανταπεξέλθει. Από πλευράς δικής μας, του γραφείου μας, αν και έχουμε πελάτες μας σε πολλά μέρη της Ελλάδας, όπως Χαλκιδική, Πιερία, Σύβοτα κλπ, από πατριώτες μας που είχαν βρεθεί στην περιοχή σας ακούσαμε πολύ καλά λόγια. Έτσι οφείλαμε να ψάξουμε και να δούμε. Ευτυχώς μας ικανοποίησαν οι άνθρωποι του Πευκίου και με το παραπάνω. Ευγενικοί, ήρεμοι, καθαρά δωμάτια, υπέροχη θάλασσα, προσιτή αγορά και φυσικά τιμές δωματίων πολύ προσιτές. Έτσι ψάξαμε και συνεργαστήκαμε με την κα Δόμνα και η οποία μας επιβεβαίωσε με το παραπάνω αυτά που ακούσαμε αλλά ουσιαστικά ανταποκρίθηκε στην εμπιστοσύνη που της δείξαμε. Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τις κλίνες μας ανα σαιζόν. Θέλω να σας επισημάνω πως το γραφείο μας βρίσκεται ανάμεσα στα 250 γραφεία που είναι μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και ο οποίος έχει δείξει ενδιαφέρον για το Πευκί. Βέβαια στο μέλλον, σε τρία – τέσσερα χρόνια δηλαδή, σκεφτόμαστε συνεργασία και με τον Νέο Πύργο αλλά και την Αιδηψό. Όμως τα βήματα μας είναι μικρά και σταθερά, μιας και θέλουμε να έχουμε διάρκεια στην περιοχή».

Αυτά σε συνοπτικέ γραμμές είπαμε με τον κο Vlaho. Το σίγουρο είναι πως σε λίγες μέρες θα επαναληφθεί η επίσκεψη. Εμείς ευχόμαστε πάντα να υπάρχουν άνθρωποι που θα έρχονται στο Πευκί αλλά γενικά στην περιοχή μας, μιας και η τόνωση της οικονομίας βοηθά όλους μας σαν τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.