Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Η αντιπαράθεση της Δημάρχου κας Λίνας Ευσταθίου Σπανού και της κας Άννας Λουκατζίκου (πρώην Προέδρου ΔΗΚΕΙΑ και Αντιδημάρχου Τ.Κ. Αιδηψού) συνεχίστηκε και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2017, αλλά έχει και συνέχεια...

Συγκεκριμένα στο Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Ζουπανιώτης διάβασε επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου κου Στέργιου Βενετή, η οποία αφορούσε τους εργαζομένους στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ (σε αυτήν αναφέρεται η μη καταβολή του μισθού τους για τον μήνα Μάιο 2017, ενώ τα χρήματα έχουν ήδη κατατεθεί).

Υπήρξε απάντηση από την κα Λουκατζίκου και νέα επιστολή από τον κο Βενετή με νέα ερωτήματα προς την πρώην Πρόεδρο της ΔΗΚΕΙΑ.

Δείτε την αμέσως πιο κάτω (πατήστε στο εικονίδιο πάνω στη δεξιά γωνία για να το μεγεθύνετε):

Loading...

Ο ΔΙΑΥΛΟΣ ζήτησε απάντηση από την κα Λουκατζίκου την οποία και δημοσιεύουμε.

Δείτε την αμέσως πιο κάτω (πατήστε στο εικονίδιο πάνω στη δεξιά γωνία για να το μεγεθύνετε):

Loading...

Η κα Δήμαρχος πήρε το λόγο στη συνέχεια και είπε πως είχε ενημερωθεί για το θέμα δύο μέρες πριν, μετά από επίσκεψη των εργαζομένων του ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ στο γραφείο της και πως έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες να παραλάβει από την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΗΚΕΙΑ χωρίς θετική κατάληξη και μάλιστα με υπαιτιότητα της κας Λουκατζίκου.

Με τη σειρά της η κα Λουκατζίκου είπε στην κα Δήμαρχο πως ψεύδεται και έκανε γνωστό στους Δημοτικούς Συμβούλους πως έχει παραδώσει από τις 26 του μήνα Μαΐου τους κωδικούς της Τράπεζας καθώς και πως ο Λογιστής του Δήμου κος Γεωργίου, είναι πλήρως ενημερωμένος.

Συγκεκριμένα ο κος Γεωργίου έχει παραλάβει επίσημα επιστολή με Αρ. Πρωτοκόλλου 323 της 26-5-2017 από την κα Λουκατζίκου με την οποία ενημερώνεται πως η κα Λουκατζίκου υπέβαλλε παραίτηση από την ΔΗΚΕΙΑ στις 25-5-2017 και στην οποία αναφέρεται πως: « Έως ότου γίνει αυτή αποδεκτή και ορισθεί ο αντικαταστάτης μου, σύμφωνα με το καταστατικό της επιχείρησης σε περίπτωση κωλύματος του προέδρου χρέη αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος , δηλ ο κ.Ιωάννης Χαρβαλιας». Επίσης σε αυτήν διευκρινίζεται πως «Για λόγους αρχής και τάξης αιτήθηκα στη Τράπεζα Πειραιώς να προβεί σε λύση της σύμβασης σύμφωνα με την οποία διαχειρίζομαι το τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης. Έως σήμερα το υπόλοιπο στο λογαριασμό όψεως είναι 2292,91€». Ακόμα η επιστολή συγκεκριμενοποιεί τις οικονομικές υποχρεώσεις που η ΔΗΚΕΙΑ έχει σε εκκρεμότητα, αλλά και πως «Οι δόσεις της ρύθμισης του χρέους της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α ως προς το ΙΚΑ είναι πληρωμένες ως τον Οκτώβριο 2019». Επιπρόσθετα λέει για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι: «Για το πρόγραμμα ΒΣΣ έχουν καταβληθεί οι μισθοδοσίες ως και τον Απρίλιο του 2017 και οι ασφαλιστικές εισφορές ως το Μάιο 2017 , καθώς και τα αντίστοιχα ΦΜΥ. Για διοικητικό κόστος και κόστος συντήρησης και κίνησης οχημάτων έχουν καταβληθεί περίπου 5000€(μας οφείλει η ΕΕΤΑΑ το διοικητικό κόστος του 2016 περίπου 12.000 ευρώ το οποίο έχει ήδη πληρώσει η ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α.-συνολικό ποσό που έχει πληρώσει η Δημοτική Επιχείρηση προς την ΕΕΤΑΑ ως σήμερα «μέσω της χρηματοδότησης του Δήμου» ανέρχεται περίπου στις 17.000 ευρώ. Στις 24/05 αποστείλαμε στον κ. Χρυσοστομιδη ότι ζήτησε ως τότε για τη Β Δόση.

• Από τον Ιούνιο θα πρέπει η μισθοδοσία να καταβάλλεται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να αλλάξετε τα στοιχεία του εκκαθαριστή αποδοχών .Ως σήμερα είναι τα δικά μου».

Δείτε την επιστολή ενημέρωσης προς τον λογιστή της ΔΗΚΕΙΑ (πατήστε στο εικονίδιο πάνω στη δεξιά γωνία για να το μεγεθύνετε)

Loading...

Παρόλα αυτά, η κα Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο επέμεινε στην άποψη πως ο κος Γεωργίου δεν είχε πλήρη οικονομικά στοιχεία της ΔΗΚΕΙΑ.

Εκτός από την επιστολή του κου Βενετή καθώς και τη συνέχεια που έδωσε απαντώντας στην κα Λουκατζίκου σε σχέση με την μη πληρωμή των εργαζομένων του Βοήθεια στο Σπίτι, υπήρξε και επιστολή των εργαζομένων προς την κα Λουκατζίκου με το ίδιο θέμα.

Εμείς ψάχνοντας πληροφορίες, βρήκαμε και δημοσιεύουμε έγγραφο με το οποίο φαίνεται πως από τις 19-5-2017 αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του Δήμου να μπούν στο ταμείο της ΔΗΚΕΙΑ ποσό 21.000 €, πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμα μιας και εκκρεμεί η υπογραφή της Δημάρχου.

Δείτε την αμέσως παρακάτω (πατήστε στο εικονίδιο πάνω στη δεξιά γωνία για να το μεγεθύνετε):

Loading...

Επίσης να σημειώσουμε κάτι το οποίο ο ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος Βασίλης Δημόπουλος ανέφερε στην εκπομπή του Γιάννη Τσελίκα την περασμένη Παρασκευή: το ταμείο της ΔΗΚΕΙΑ είναι ενιαίο και έχει δύο οικονομικές πηγές, τον Δήμο δηλαδή και την ΕΕΤΑΑ. Τα χρήματα αυτά καταβάλλοντα κατά τακτά χρονικά διαστήματα και βέβαια πάντα αφού έχουν σταλεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα. Από αυτόν τον κοινό λογαριασμό – ταμείο, πληρώνονται οι υποχρεώσεις της ΔΗΚΕΙΑ και στο τέλος του οικονομικού έτους γίνεται η οριστική απόδοση των χρημάτων και στο ΒσΣ αλλά και στις άλλες υποχρεώσεις. (ακούστε τι είπε ο κος Δημόπουλος κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που υπάρχει πάνω απο την πρώτη φωτογραφία του άρθρου, στην αρχή του)

Εδώ να αναφέρουμε και το γεγονός πως η Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου – Σπανού, με την απόφαση 345/ 2017 ακύρωσε μια προηγούμενη απόφασή της (την 91/2016) και αφορούσε τον Προϊστάμενο Τμήματος Τεχνικών Έργων και Συντήρησης Υποδομών, δηλαδή τον κο Ζέρβα ο οποίος τυχαίνει να είναι ο σύζυγος της κας Άννας Λουκατζίκου η οποία αναγκάστηκε σε παραίτηση από την Προεδρία της ΔΗΚΕΙΑ και αντικαταστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την κα Αγγελική Κούκουζα – Δελχά. .

Να επισημάνουμε πως την ίδια μέρα της ακυρωτικής απόφασης της Δημάρχου, ο κος Ζέρβας έστειλε δύο επιστολές με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ.

Η μια είχε αποδέκτη την Δ/τρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με κοινοποίηση στην Δήμαρχο, αφορούσε τον Δημήτρη Σπανό, ο οποίος είναι υφιστάμενος του κου Ζέρβα και σύζυγος της Δημάρχου.

Δείτε και τις δύο επιστολές αμέσως πιο κάτω:

Βλέπουμε δηλαδή πως η αντιπαράθεση της κας Δημάρχου και της κας Λουκατζίκου έχει και άλλες προεκτάσεις που δεν γνωρίζουμε μέχρι που θα φτάσει.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.