Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού πραγματοποίησαν Ισραηλίτες δημοσιογράφοι, οι οποίοι έμεινα κατενθουσιασμένοι από αυτή τους την εμπειρία.

Η πρωτοβουλία της επίσκεψης είναι την Περιφέρειας Στερεάς και πιο ειδικά του Αντιπεριφερειάρχη (υπεύθυνου για θέματα τουρισμού) Γιάννη Κοντζιά, ο οποίος και συνόδευσε τους επισκέπτες σε όλη τους την «εξόρμηση» και η οποία τελειώνει την ερχόμενη Τρίτη.

Οι δημοσιογράφοι έφτασαν στην Αιδηψό το βράδι της περασμένης Παρασκευής, έφαγαν στο χωριό της Βαρβάρας, έκαναν βόλτα στην Αιδηψό όπου και κατέλυσαν το βράδι.

Το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν παρασκευαστήριο παραδοσιακής μπουγάτσας στην Αιδηψό και στη συνέχεια έφτασαν στο τυροκομείο ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗΣ στην Ιστιαία. Εκεί, ο Κώστας Σχορετσανίτης τους ξενάγησε στους πολύ καθαρούς χώρους του τυροκομείο του, τους εξήγησε την διαδικασία παραγωγής της Ελληνικής φέτας καθώς και της μυζήθρας, του ανθότυρου και του βούτυρο. Οι επισκέπτες γεύθηκαν τα πολύ καλά προϊόντα του τυροκομείου μαζί με τοπικό τσίπουρο και τελικά έφυγαν παίρνοντας μαζί τους όχι μόνο τις υπέροχες γεύσεις που δοκίμασαν, αλλά και και κεράσματα του Κώστα Σχορετσανίτη.

Στη συνέχεια πήραν το δρόμο για τα Ελληνικά και στη διαδρομή ο Γιάννης Κοντζιάς τους εξήγησε τι σημαίνει ΡΕΤΣΙΝΙ, πως το παράγουν οι ρετσινάδες και τι χρήσεις έχει το πολύτιμο φυσικό ρετσίνι. Τελικά έφτασαν σε ταβέρνα του Αγίου Νικολάου Ελληνικών όπου είχαν γευστικές απολαύσεις από ελληνικούς μεζέδες της θάλασσας, με θέα το Αιγαίο, την Σκιάθο και φυσικά το υπέροχο νησάκι του Αγ. Νικολάου.

Στη συνέχεια απόλαυσαν σαν διάλλειμα την υπέροχη παραλία του Αγίου Νικολάου, ήπιαν το καφεδάκι τους και επέστρεψαν στην Αιδηψό για ένα φρεσκάρισμα.

Ο ΔΙΑΥΛΟΣ ρώτησε τον κο Γιάννη Κοντζιά για τη συγκεκριμένη επίσκεψη των Ισραηλιτών δημοσιογράφων και πια είναι η σκοπιμότητα πίσω από αυτήν. Ο κος Αντιπεριφερειάρχης μας είπε πως είναι συνέχεια της προσπάθειας που κάνει φέτος η Περιφέρεια για την προβολή της Στερεάς σε χώρες του εξωτερικού, κάτι που θα συνεχιστεί και στο μέλλον, όπως πχ με συμμετοχή σε έκθεση που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Τελ Αβίβ και στην οποία θα τονιστεί η γαστρονoμκή δύναμη της Στερεάς.

Ο κος Κοντζιάς μας ενημέρωσε και για τη συνέχεια του προγράμματος της επίσκεψης στη Βόρεια Εύβοια των Ισραηλιτών, λέγοντας πως το απόγευμα θα επισκέπτονταν οινοποιείο στα Γιάλτρα και στη συνέχεια θα επισκέπτονταν τα Λιχαδονήσια όπου θα είχαν μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, μιας και οι γυναίκες του Συλλόγου Αγιώργη Λιχαδας θα τους ετοίμαζαν παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες με κορυφαία στιγμή την παρασκευή κακαβιάς με φωτιά που άναβε πάνω στις ηφαιστειογενείς πέτρες της Μονολιάς.

Την Κυριακή θα επισκεφθούν το Καρπενήσι και την Ευρυτανία γενικότερα, με την επίσκεψη να τερματίζει με επισκέψεις σε Αράχοβα, Δελφούς, Ιτέα, κτήμα Χατζημιχάλη και επιστροφή στην χώρα τους.

Δείτε φωτογραφίες που ακολουθούν αλλά και περισσότερες, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που υπάρχει στην φωτογραφία πάνω αριστερά.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.