Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Χθες 25 Αυγούστου 2017, κατά το εορτολόγιο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήταν η εορτή των Αγίων Αποστόλων Τίτου και Βαρθολομαίου

Στο Νέο Πύργο, ο εφημέριος του χωριού, ονομάζεται Τίτος και κατά συνέπεια χθές γιόρταζε.

Πριν τη θεία Λειτουργίας ο Αρχιμανδρίτης. Τίτος Γερονικολός δέχθηκε από όλους όσοι παραβρέθηκαν τα χρόνια πολλά, αλλά όμως υπήρχε και μια μεγάλη έκπληξη για αυτόν. Τον κάλεσαν για μια στιγμή έξω από το Ναό και εκεί με έκπληξη είδε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο να αποβιβάζεται από το αυτοκίνητό του και να του εύχεται δια ζώσης τα χρόνια πολλά.

Ο Σεβασμιώτατος, μαζί με τον π. Τίτο και με άλλους εννέα ιερείς που βρέθηκαν εκεί για τις ευχές λόγω της εορτής του, τέλεσαν όλοι μαζί την Θεία Λειτουργία. Πατέρα Τίτο, τα χρόνια πολλά και από εμάς.

Να επισημάνουμε πως σε καταχώρηση για την επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Χριστόδουλου στη Βόρεια Εύβοια της ιστοσελίδας www.romfea.gr, αναφέρεται το γεγονός με τα παρακάτω λόγια:

«Την Παρασκευή 25 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέου Πύργου Ιστιαίας, όπου, σε πληθούσα Εκκλησία και συλλειτουργούντων 9 Ιερέων και του Διακόνου του, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Τίτου και Βαρθολομαίου. Πριν την Απόλυση κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, ενώ ευχήθηκε εγκάρδια και στον εορτάζοντα Εφημέριο της Ενορίας, Αρχιμ. Τίτο Γερονικολό, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την αγάπη του».

Επίσης να αναφρουμε για την ιστορία, πως βρέθηκαν στον Νέο Πύργο και τέλεσαν την Θεία Λειτουργια μαζί με τον π. Τίτο, οι ιερείς:

π. Δαμασκηνός Μάκρας (ιεροκήρυκας) ,π. Αλέξιος Παπασταμούλος (εφημέριος Γλώσσας Σκοπέλλου), π. Ιωάννης Βουτσιλάκος (ιεροκήρυκας), π. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου (εφημέριος Βατώντα), π. Νεκτάριος Ευγενικός (ιεροκήρυκας), π. Κων|νος Χρήστου (εφημέριος Ωρεών), π. Νικόλαος Μπαλάνος (εφημέριος Αρτεμησίου), π. Ιωάννης Σούρας (εφημέριος Γαλατσώνας) και π. Νικόλαος Πριμυκήριος (Διάκονος).

Δείτε πιο κάτω φωτογραφικό υλικό απο την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Νέο Πύργο και δείτε και το άρθρο απο το www.romfea.gr, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που υπάρχει στην αρχή του άρθρου.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.