Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Με επιτυχία και φέτος εορτάστηκε η πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δήμου του Αλιέως – Ιωάννου του Δαμασκηνού στην περιοχή Παλιοκαμάρα της Ιστιαίας.

Πολυπληθής κόσμος αλλά και αρκετοί ιερείς από όλη την έκταση της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων , τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους την πανήγυρη του Ιερού Ναού που ανήκει στον πανοσιολογιώτατο ιεροκήρυκα της ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα.

Στο μικρό εκκλησάκι τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία την Κυριακή το απόγευμα, ενώ τη Δευτέρα το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, την οποία ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνας και των λειψάνων. Κατά τη διάρκεια της περιφοράς τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του αειμνήστου μητροπολίτου Χαλκίδος, Χρυσοστόμου Βέργη, της αειμνήστου γερόντισσας Πελαγίας καθηγουμένης της ΙΜ Ηλίων και του αειμνήστου Γεωργίου Μάκρα κτήτορος του Ιερού Ναού.

Η πανήγυρη ολοκληρώθηκε με αρτοκλασία. Τον Θείο Λόγο στον εσπερινό κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου ενώ στην Θεία Λειτουργία το πρωί της επομένης έκανε το κήρυγμα της ημέρας στους πιστούς ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Τίτος Γερονικολός. Το βράδυ της Δευτέρας , τελέστηκε στον Ιερό Ναό το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου και τα κτητορικά του Αγίου με προεξάρχοντα τον π. Ιωάννη Μάρκου αρχιερατικό επίτροπο Μαντουδίου

Στο τέλος όλων των ακολουθιών οι παρευρισκόμενοι, ιερείς και πιστοί, κεράστηκαν από τον π. Δαμασκηνό, καφέ και γλυκό, ενώ μετά τη Θεία Λειτουργία μοιράστηκε και ευλογημένο φαγητό.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.