Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Ευτυχώς ο καιρός την Τετάρτη του Πάσχα ήταν ευχάριστος και η εκκλησία την Αγίων Δήμου και Δαμασκηνού, στην Παλιοκαμάρα Ιστιαίας, μπόρεσε να υποδεχτεί πλήθος κόσμος και να πανηγυρίσει με επισημότητα, ακόμη μια φορά, την εορτή του Νεομάρτυρος Αγίου Δήμου του Αλιέως, και μάλιστα με την τιμητική ευλογητική παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σαλώνων κ.κ. Αντωνίου.

Ο ιερός ναός, ιδιοκτησίας του πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτη της Ι.Μ. Χαλκίδος π. Δαμασκηνού Μάκρα, υποδέχθηκε το πιστό πλήρωμα της εκκλησίας, που παρακολούθησε με κατάνυξη την ιερά ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα και την επομένη ημέρα το πρωί την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. Αντώνιος, μετά από πρόσκληση του π. Δαμασκηνού Μάκρα, ο οποίος νουθέτησε με τον Θείο Λόγο τους παρευρισκόμενους πιστούς, εξαίροντας τη ζωή και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Νεομάρτυρος Δήμου του Αλιέως.

Στις ακολουθίες, συμμετείχαν πολλοί αρχιμανδρίτες αλλά και πατέρες από όλη την έκταση της Ιεράς Μητροπόλεως, εκλεκτός χορός ιεροψαλτών, ο Δήμαρχος Αγίας Άννης κ. Χρήστος Καλυβιώτης, εκπρόσωποι των αρχών και πολλοί προσκυνητές από τη Χαλκίδα και τη Βόρεια Εύβοια.

Στο τέλος του εσπερινού έγινε αρτοκλασία ενώ την επόμενη μέρα Τετάρτη του Πάσχα, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου, έγινε περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου και Ιερών Λειψάνων στο τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και τελέστη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του κτήτορος του Ιερού Ναού, αειμνήστου Γεωργίου Μάκρα. Μετά τις ακολουθίες παρατέθηκε στους ιερείς και το εκκλησίασμα πλούσιο πασχάλιο κέρασμα. Για τη διοργάνωση της πανηγύρεως, η οποία σημειωτέον γίνεται υπαίθρια λόγω πληθώρας κόσμου, απαιτείται συντονισμός πολλών προσώπων, πνευματικών παιδιών του π. Δαμασκηνού, οι οποίοι στην κυριολεξία έδωσαν όλο το είναι τους.

Ελπίζοντας και του χρόνου να μας αξιώσει ο Θεός με υγεία να εορτάσουμε και πάλι την ιερά πανήγυρη του Αγίου Νεομάρτυρος Δήμου του Αλιέως ,ευχόμαστε σε όλους σας να έχετε πλούσια την ευλογία του Αγίου σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σας.

ρεπορτάζ: Ασημίνα Ντέλιου

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.