Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης διοργανώθηκε απο το παράρτημα Ιστιαίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Ήταν η πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε το παράρτημα για την Άλωση και έγινε με τη συνεργασία του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Αθανάσιος Κορφιάτης και τις Παραδοσιακές Χορωδίες «Ρίζες» Ιστιαίας και «Πεντέμια» Αιδηψού.

Η εκδήλωση άνοιξε με το απολυτίκιο της εορτής της Πεντηκοστής και στη συνέχεια ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου απεύθυνε χαιρετισμό.

Παρουσιάστηκαν στη συνέχεια παραδοσιακά τραγούδια και θρήνοι της Άλωσης από τη Βυζαντινή Χορωδία και από τις παραδοσιακές χορωδίες "Ρίζες" Ιστιαίας και "Πεντέμια" Αιδηψού με χοράρχη τον κ. Παναγιώτη Τόγια. Παράλληλα προλογίστηκαν στίχοι από ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου από την ποιήτρια Κατερίνα Αθηνιώτου.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας κ. Θεόδωρος Παντούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στις παραδόσεις για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στα τραγούδια του λαού μέσα στο διάβα των χρόνων και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορούς της Προποντίδας απο το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Ιστιαίας «Αθανάσιος Κορφιάτης».​

της Ασημίνας Ντέλιου

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.