Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Χθές τοποθετήθηκε στην πλατεία Ιστιαίας το φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα την διακοσμήσει ενόψει της γιορταστικής ατμόσφαιρας των ημερών.

Οι πληροφορίες μας λένε πως ήδη έχει γίνει ενημέρωση στα σχολεία, όποιο παιδάκι θέλει να πάρει το στολίδι του και να πάει την ερχόμενη Κυριακή στις 16.00 να στολίσει με αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να γίνει η επίσημη φωταγώγησή του.

Με αφορμή λοιπόν ότι τοποθετήθηκε στην πλατεία Ιστιαίας το έλατο αλλά και με το Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε ο Βασίλης Δημόπουλος (ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος) έχουμε να εκφράσουμε κάποια ερωτήματα:

Πρώτα βέβαια οφείλουμε να πούμε πως είναι προς την θετική οδό ο στολισμός της πλατείας και η τοποθέτηση του δέντρου εν όψει των Χριστουγέννων και δεν θέλουμε να γκρινιάσουμε καθόλου (άραγε στην Αιδηψό θα υπάρξει αντίστοιχη κίνηση;).

Παρόλα αυτά όμως, μιας και ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές. Πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Αλλά και ο Δήμος μας δεν έχει απορριματοφόρα και νοικιάζει για να κάνει την δουλειά του και επίσης δεν υπάρχουν καύσιμα πολλές φορές για να γίνει σωστά αυτή.

Είναι λογικό λοιπόν να ξοδεύονται 20,000 ευρώ για την προμήθεια του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου;

Και επειδή δεν θέλουμε να μηδενίσουμε την πρόθεση, η ερώτηση είναι αν πρέπει να δοθεί ένα τέτοιο ποσό ή ένα μικρότερο; Δεν θα μπορούσε να γίνει ένας πιο φτηνός στολισμός;

Το άλλο ερώτημα είναι γιατί φέτος δίνουμε αυτό το ποσό και θα στολίσουμε με τον τρόπο που έχει αποφασίσει η Δημοτική Αρχή τον Δήμο μας και όλα τα προηγούμενα χρόνια, αν και υπήρχαν «γκρίνιες», δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο ; Μήπως όπως πολλοί αναρωτιούνται, να αναρωτηθούμε και εμείς "μακάρι να είχαμε κάθε χρόνο εκλογές" ;

Από την άλλη όπως αναφέρει και ο κος Δημόπουλος, χρειαζόταν να προσλάβει ο Δήμος και ντεκορατέρ για τον στολισμό; Και πόσα θα πληρωθεί η συγκεκριμένη ντεκορατέρ; (γιατί για γυναίκα πρόκειται)…

Και το ποσό της αμοιβής της ντεκορατέρ έχει αποφασιστεί από κάποιο θεσμικό όργανο του Δήμου;

Το σημείο που έχει τοποθετηθεί το δέντρο στριμώχνει την πλατεία και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί και το παγοδρόμιο και βέβαια στριμώχνεται ακόμα περισσότερο λόγω των «κουβουκλίων» των καταστημάτων…

Άρα όπως ο κος Δημόπουλος είπε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑ 100,4 πολύ σωστά: «μήπως να τοποθετηθούν και πινακίδες κυκλοφορίας για πεζούς και να τους δείχνουν ότι πρέπει να κινηθούν γύρω – γύρω από την πλατεία για να πάνε από το ένα σημείο της στο άλλο;»

Και κάτι τελευταίο: μιας και το δέντρο είναι φυσικό έλατο και όχι τεχνητό (και πολύ όμορφο μάλιστα), υπάρχει άδεια από την Πολεοδομία για την κοπή του, ή έχει κοπεί αυθαίρετα όπως είπε ο κος Δημόπουλος; (ΣΣ: όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του Δήμου, το έλατο είναι προσφρά πολίτη).

Εμείς απλά ρωτάμε…

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.