Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου το "Νεανικό Πλάνο" επισκέπτεται την Αιδηψό και σε συνεργασία με τη Δημοτική Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη Ιστιαίας Αιδηψού, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας "Το αγόρι και ο κόσμος" του Ale Abreu.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και απευθύνεται σε ηλικίες από 7 έως 97 ετών!

Μαζί μας θα παρευρεθεί για να προλογίσει την ταινία και να συνομιλήσει με τα παιδιά και ο κ. Κώστας Κορρές, υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Νεανικού Πλάνου.

Δράσεις σαν αυτή της Τετάρτης πρέπει να υποστηρίζονται ένθερμα και πρέπει όλοι νέοι μας φίλοι να είναι εκεί, ειδικά σε μια εποχή που η άλλοτε πρωτοπόρα Αιδηψός στον τομέα των θερινών σινεμά και με παράδοση στις αριστουργηματικές ταινίες και του παιδικού κινηματογράφου, έχει μείνει χωρίς αυτό το μέσο ψυχαγωγίας εδώ και πολλά χρόνια.

Τι είναι όμως αυτή η δράση;

Μια τεράστια συνεργασία ξεκινά. Η εταιρεία "Νεανικό Πλάνο" και η Δημοτική Παιδική Νεανική βιβλιοθήκη Αιδηψού συνεργάζονται για να προωθήσουν την κινηματογραφική παιδεία στα παιδιά της περιοχής. Δεν υπάρχουν λόγια να εξηγήσουν πόσο σημαντική είναι αυτή η συνεργασία.

Και η ταινία;

Η ταινία είναι κινουμένων σχεδίων χωρίς διαλόγους, μια ταινία που μπορεί να διδάξει μικρούς και μεγάλους. Ειδικά στις εποχές που ζούμε η ταινία μας αφορά όλους και αν δεν πιστεύετε εμένα δείτε τη σύνοψη που ακολουθεί να πειστείτε.

Τα βραβεία,

Annecy International Animated Film Festival 2014

Cuiabá Film and Video Festival 2014

Mill Valley Film Festival 2014

Seattle International Film Festival 2014

Shanghai International Film Festival 2014

São Paulo International Film Festival 2013

Armenian Animation Festival ReAnimania 2014

Η σύνοψη της ταινίας είναι η εξής,

" Η ιστορία ενός Αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. "

Έχει εισιτήριο;

Όχι φυσικά, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τι είναι η εταιρεία "Νεανικό Πλάνο;"

Το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ αποτελεί μια εταιρία με ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα στον οπτικοακουστικό χώρο και στην κινηματογραφική εκπαίδευση.

Ίδρυσε και οργανώνει κατ’ έτος από το 1997 το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και από το 2001 την Camera Zizanio, που είναι η μόνη ευρωπαϊκή διοργάνωση για τη δημιουργική έκφραση των νέων μέσω της σύγχρονης οπτικοακουστικής τεχνολογίας

Σχεδιάζει και οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκπαιδευτική διάσταση διεθνούς ακτινοβολίας και εκδηλώσεις διευρωπαϊκής και διεθνούς συνεργασίας

Οργανώνει κάθε χρόνο εκπαιδευτικές αποστολές νέων σε διάφορες χώρες

Σχεδιάζει και υλοποιεί ταχύρρυθμα και πολυήμερα εργαστήρια εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στη χρήση των νέων ψηφιακών μέσων σε διάφορα πεδία στο σχολικό περιβάλλον

Ίδρυσε και λειτουργεί τη μοναδική στην Ελλάδα Ταινιοθήκη Παιδικών και Νεανικών Ταινιών καθώς και πανελλαδικό δίκτυο εναλλακτικής διανομής ταινιών για μαθητές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης

Οι εκδηλώσεις χαρακτηρίζονται από καινοτόμο πνεύμα, οργανωτική αρτιότητα, ποιοτικές αισθητικές επιλογές, εκπαιδευτική διάσταση, ενεργό συμμετοχή των παιδιών, των νέων και των εκπαιδευτικών καθώς και από μαζική συμμετοχή του κοινού, κυρίως του νεανικού.

Και το "Όλοι στο κάδρο" τι είναι;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νεανικού Πλάνου "Όλοι στο κάδρο" είναι ένα πρόγραμμα κινηματογραφικής παιδείας που υλοποιείται από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2020. Πραγματοποιείται με την αιγίδα και την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και απευθύνεται σε παιδιά απομονωμένων και απρόσιτων περιοχών, αλλά και υποβαθμισμένων συνοικιών αστικών κέντρων, καθώς και σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες παιδιών με ελάχιστη πρόσβαση σε πολιτιστικά αγαθά.

" Όλοι στο κάδρο" λοιπόν, την Τετάρτη 5 Αυγούστου στην Δημοτική Παιδική Νεανική βιβλιοθήκη Αιδηψού για μια μοναδική εμπειρία στις εννέα το βράδυ.

Κοινωνικά δίκτυα για να ακολουθήσεις:

Δημοτική Παιδική Νεανική βιβλιοθήκη Αιδηψού

Εταιρεία "Νεανικό πλάνο"

Άλλοι σύνδεσμοι:

Εταιρεία "Νεανικό πλάνο"

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.