Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΙΣΤΙΑΙΑ

Search Our Site

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ ΡΑΜΙΩΤΗ

Ένας μικρός αλλά εντυπωσιακά προσεγμένος χώρος στην καρδιά της Ιστιαίας, φιλοξενεί την έκθεση αντιγράφων παραδοσιακών κοσμημάτων του αργυροχρυσοχόου Θεοφάνη Ραμιώτη και προσφέρει στην πόλη μας ένα ακόμη σημείο ενδιαφέροντος, που φιλοδοξεί να γίνει λίκνο τέχνης και πολιτισμού.

Με πολύ μεράκι για την παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό, ο Θεοφάνης μέσα σε μια σειρά ετών μπόρεσε να φιλοτεχνήσει με τα ίδια του τα χέρια και χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές της αργυροχρυσοχοϊας ένα αξιόλογο σύνολο παραδοσιακών κοσμημάτων.

Βλέποντας το σύνολο, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την μεγάλη ποικιλία των κοσμημάτων που στολίζουν τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές αλλά και να αντιληφθεί τόσο την ιδιαίτερη κουλτούρα κάθε περιοχής όσο και τις διαφορές ανάμεσα στις χρησιμοποιούμενες τεχνικές της αργυροχρυσοχοϊας.

Η συλλογή περιλαμβάνει γυναικεία και ανδρικά κοσμήματα από την Εύβοια, την Αττική, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τον Πόντο, την Κρήτη, τη Θράκη, τα Αιγαιοπελαγίτικα και Ιόνια Νησιά, την Πελοπόννησο, και τη Μακεδονία, ορισμένα από τα οποία διατίθενται και προς πώληση ή ενοικίαση για παρελάσεις και εκδηλώσεις, καθώς και μια σειρά εμπνευσμένων από την ελληνική παράδοση κοσμημάτων που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί, στο πωλητήριο του εκθεσιακού χώρου.

Η συλλογή είναι επισκέψιμη στον χώρο τέχνης Gallery House by Theofanis Ramiotis, διεύθυνση Μπιζανίου 1, στην κεντρική πλατεία της Ιστιαίας, κάθε απόγευμα 7-10μμ (εκτός Σαββατοκύριακου) μέχρι τέλος Αυγούστου και σε περιπτώσεις μεγάλων γκρουπ ή εκτός ωραρίου, κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο 6932592357.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.