Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του Βασίλη Δημόπουλου απλού μέλους και τέως Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ιστιαίας.

~~~~~~*~~~~~~

Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στην Διοίκηση του Εμπορικού και Επαγγελματικού συλλόγου, αποχωρήσεις Μαρίας Χοντζα Προέδρου, Βασίλη Δημόπουλου, Κατσαντώνη Ελευθέριου και του αναπληρωματικού μέλους που δεν απεδέχθη Μαυροζούμη Αντώνη και πιθανώς να έπεται και συνέχεια έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:

Βλέπω έναν αγώνα δρόμου σε αυτούς που απέμειναν από το αρχικό επταμελές Δ.Σ. μετά από τις αποχωρήσεις προκειμένου να συμπληρώσουν τούτο και να κάνουν κατανομή αξιωμάτων σύμφωνα με αυτό που τους έχουν υποδείξει και προ συμφωνήσει μεταξύ τους καταπατώντας τις καταστατικές αρχές και τα συμφέροντα του ιστορικού αυτού συλλόγου και ακόμη περισσότερο κωφεύοντας στην λαϊκή ρήση της ιστορίας του Αετού και του Σαλίγκαρου.

Σύμφωνα με το καταστατικό και το άρθρο 10 το ανώτατο όργανο του συλλόγου συνέρχεται υποχρεωτικά τακτικά μια φορά το έτος και μέχρι 31 Μαρτίου προς ακρόαση της Διοικήσεως με υποχρέωση να εκθέσει τα κατά του προηγούμενου έτους πεπραγμένα αυτής και να υποβάλει προς έγκριση τον απολογισμό του προηγουμένου έτους και τον προϋπολογισμό του νέου έτους.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού το ανώτατο όργανο συνέρχεται προκειμένου να γίνει αλλαγή επωνυμίας ή τροποποίηση του καταστατικού παρόντων τουλάχιστον του μισού συν ένα ταμειακώς εντάξει μελών προκειμένου να αποφασίσουν για ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν και κατόπιν το όργανο αυτό να ορίσει δικηγόρο για τις περαιτέρω ενέργειες.

Σύμφωνα με το άρθρο 22 του καταστατικού τον Πρόεδρο κωλυόμενο ή απόντα σε όλες τις αρμοδιότητές του τον αναπληροί ο Αντιπρόεδρος.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του καταστατικού η Γενική Συνέλευση είναι το κυρίαρχο σώμα του σωματείου και αποφασίζει επί όλων των θεμάτων που περιλαμβάνονται εις τους σκοπούς του σωματείου, οι δε αποφάσεις αυτής είναι υποχρεωτικές για όλα τα μέλη του σωματείου.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ

Σε συνδυασμό όλων των προαναφερομένων

1) Με ποια απόφαση Γενικής Συνελεύσεως κάποιοι από σας προσφύγατε σε νομικό και του αναθέσατε την τροποποίηση του Καταστατικού;

2) Με ποια απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως κάνατε απολογισμό και προϋπολογισμό των ετών 2015-2016 και 2016-2017 που υποχρεωτικά έπρεπε να έχουν γίνει και να απολογηθεί η διοίκηση για τα πεπραγμένα της;

3) Σε ποιο άρθρο του υπάρχοντος καταστατικού αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος εκλέγεται αφού συνέλθουν τα εφτά μέλη και αποφασίσουν με μυστική ψηφοφορία; 4) Γιατί τόσο υπερβάλλων ζήλος και διακαής πόθος κάποιων ή κάποιου να πάρει το χρίσμα του Προέδρου (θεμιτή η φιλοδοξία) με αντικαταστατικές διαδικασίες;

ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ

Και για να μην δυσφημείται το ιστορικό αυτό σωματείο το οποίο υπηρέτησα ανελλιπώς από το 1979 και μέχρι σήμερα από όλες τις θέσεις ( Ταμία, Γεν Γραμματέα, Αντιπροέδρου και Προέδρου )

ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Η Αντιπρόεδρος η οποία εκ του καταστατικού μετά την παραίτηση της κ. Χόντζα εκτελεί χρέη Προέδρου να συγκαλέσει με απόφαση του Δ.Σ. τακτική Γενική Συνέλευση η οποία για δύο χρόνια κακώς δεν έχει γίνει με τα οριζόμενα θέματα του άρθρου 10 του καταστατικού και επιπλέον την τροποποίηση του καταστατικού και την προκήρυξη εκλογών ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις ώστε το ανώτατο όργανο να εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών και του συλλόγου.

ΙΣΤΙΑΙΑ 11-10-2017

ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.