Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη για το μέλλον του ΤΕΙ Χαλκίδας

«Να εξοπλίσουμε τους εκπαιδευτικούς με ομόθυμη συμπαράσταση και να εξασφαλίσουμε να μείνει σταθερός ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών»

«Ενδεχόμενη συνένωση του ΤΕΙ Χαλκίδας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα οδηγήσει σίγουρα στην περιθωριοποίηση και στο μαρασμό μας». Αυτό δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στη σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων σχετικά με τη διαδικασία «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ.

Ταυτόχρονα, επέστησε την προσοχή στο γεγνός, ότι πρόκειται για έναν διάλογο με ειλημμένες αποφάσεις, καθώς και ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί το ΤΕΙ Χαλκίδας σε διετή ΙΕΚ στο πλαίσιο των όσων προβλέπονται για την αναστολή λειτουργίας των ΤΕΙ, είτε με την απορρόφηση σχολών απο τα Πανεπιστήμια, είτε με την υποβάθμιση άλλων τμημάτων σε ΙΕΚ. Όπως ανέφερε θέση του υπουργού Παιδείας είναι, ότι δεν μπορούν να υπάρχουν σχολές του ίδιου αντικειμένου και αν γίνει συνένωση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τότε θα υπάρξουν αντίστοιχα τμήματα. «Εκτός αυτού - είπε- η Στερεά Ελλάδα θα είναι το μόνο Γεωγραφικό Διαμέρισμα χωρίς εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Όλες οι άλλες συνενώσεις που ακούσαμε ήταν μεταξύ Πανεπιστημίου και ΤΕΙ της ίδιας Περιφέρειας, αυτό που πάει να γίνει με τη Στερεά Ελλάδα είναι κάτι το μοναδικό».

Ο Σίμος Κεδίκογλου πρότεινε, τέλος, όλοι οι τοπικοί φορείς και οι βουλευτές να δηλώσουν την ομόθυμη συμπαράσταση και υποστήριξή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να εξασφαλίσουν ότι ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών θα παραμείνει σταθερός, καταβάλλοντας παράλληλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν ενδεχόμενο σχεδιασμό μετατροπής του ΤΕΙ της Εύβοιας σε διετή ΙΕΚ.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.