Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Σίμου Κεδίκογλου στην «Πρωινή Ανάγνωση», στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής

«Η βία δεν είναι μαμή της ιστορίας»

«Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία, δεν είναι μαμή της ιστορίας, όπως λένε τα εγχειρίδια του Μαρξισμού – Λενινισμού. Η βία είναι απαράδεκτη στην κοινωνία μας». Αυτό δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου κληθείς να σχολιάσει μετά και την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τα όσα αναφέρει το Μαξίμου στην ανακοίνωσή του, όπου κάνει λόγο για παιχνίδι εντυπώσεων, καλώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στο ερώτημα εάν μπορούν να καταδικάσουν κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να έχουν γίνει οι επιθέσεις με μολότοφ και με πυροβόλα όπλα στα γραφεία ενός κόμματος εθιμικό καθεστώς και τόνισε, ότι θα περίμεναν από την κυβέρνηση, όταν σε ένα μέρος γίνονται συνεχόμενα επιθέσεις, να μπορεί να κάνει το στοιχειώδες, που είναι να μην απειλούνται ζωές.

Ανέφερε-επίσης- ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας διαψεύδει τα όσα ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μετά τα fake news έχουμε και fake data. Ο κ. Τσίπρας έδειχνε διάφορους πίνακες και μας έλεγε ότι έχει πέσει η εγκληματικότητα και αποδείχθηκε ότι οι πίνακες ήταν εξαμήνου αντί έτους, ότι δεν είχαν σχέση με τα στοιχεία της Αστυνομίας βάσει των οποίων η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε όλους τους δείκτες. Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε και το νόμο Παρασκευόπουλου και χθες ο ΄νονός΄ του νόμου τον αποκήρυξε. Επί της ουσίας είπε κάτι ανατριχιαστικό, ότι έκανε τη δουλειά του και τώρα μπορούμε να τον αποσύρουμε δηλ. ο νόμος είναι φωτογραφικός; Είχε συγκεκριμένους που ήθελε να αποφυλακίσει. Γιατί έχει πει και χειρότερα, ότι δεν αποφυλακίστηκαν μόνο 2000 από τους φυλακές αλλά 10.000 τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τις διεθνείς στατιστικές το 60% όσων αποφυλακίζονται διαπράττουν εκ νέου έγκλημα πολλές φορές και χειρότερα»;

Ο Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στη συνέχεια στο ερώτημα, ποιά είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε:

«Χρειάζονται φυλακές για τους επικίνδυνους εγκληματίες. Στην περίπτωση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου αποδεικνύεται ότι οργανώθηκε μέσα από τις φυλακές και αυτό είναι εύκολο να αποτραπεί με φυλακές κλειστού τύπου με κλωβούς ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε τη δυνατότητα στους εγκληματίες να επικοινωνούν ελεύθερα με όποιον θέλουν. Σέβομαι τα δικαιώματα των κρατουμένων και είμαι υπέρ της ανθρώπινης μεταχείρισης σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν θα αφήνουμε εγκληματίες να παίζουν με τις ζωές μας. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε μέσα από τις φυλακές, αισθάνεται κανένας ευθύνη για αυτό»;

Για το θέμα, τέλος, της παραίτησης του κ. Τόσκα είπε:

«Άκουσα έναν υποψήφιο για την αρχηγία στην Κεντροαριστερά που χρησιμοποίησε έναν όρο αδόκιμο, είπε «ο υπουργός προστασίας του αλήτη», και όπως ανέφερε ο ίδιος μιλάει με τις συλλογικότητες αυτές. Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα στο κέντρο της Αθήνας και ο υπουργός να μην νιώθει καμία ευθύνη και να πιστεύει ότι κάνει καλά τη δουλειά του; Η ΝΔ ζητά να φύγει ο ανίκανος το στοιχειώδες. Όσον αφορά στις δυνατότητες της Αστυνομίας όπου δεν της βάζουν φραγμό και δεν τη βάζουν να κάνει τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα, κάνει τη δουλειά της και έχει επιτυχίες. Ξέρετε, ο Ρουβίκωνας είναι το ποτάμι που διέβη ο Ιούλιος Καίσαρας για να καταλύσει τη Δημοκρατία στη Ρώμη. Αυτοί είναι οι κύριοι και εμείς τους αντιμετωπίζουμε σαν συλλογικότητα;»

Η συνέντευξη στο link:

https://www.youtube.com/watch?v=-84UZJJ3TmI

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.