Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα του Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας για το μήνα Οκτώβριο 2017.

Όπως δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ και πρώην υπουργός κ. Ιωάννης Βρούτσης, τα στοιχεία διαψεύδουν την εικονική πραγματικότητα που επιχειρεί παραπλανητικά να χτίσει η Κυβέρνηση για την κατάσταση στην αγορά εργασίας. Επιβεβαιώνεται, ότι η αρνητική ανατροπή που συντελέστηκε το 2015 στην αγορά εργασίας - με κυριαρχία της μερικής απασχόλησης - διευρύνεται ανεξέλεγκτα, ενώ στον αντίποδα η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται επικίνδυνα.

Πρώτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης για τον Οκτώβριο του 2017 (μερική απασχόληση και εκ περιτροπής απασχόληση) έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, “σκαρφαλώνοντας” στο 62,26%. Την ίδια στιγμή η πλήρης απασχόληση μειώθηκε στο 37,74%. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση όλων των ετών!

Την ίδια στιγμή, το δεκάμηνο του 2017 παρουσιάζει επίσης τη χειρότερη επίδοση που υπήρξε ποτέ, καθώς οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης εκτινάχθηκαν στο 54,39%, όταν στο αντίστοιχο δεκάμηνο του 2013 οι ευέλικτες μορφές ήταν 45,72%.

Στον παρακάτω διάγραμμα φαίνεται ανάγλυφα η υποχώρηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης την τελευταία τριετία.

Δεύτερο στοιχείο είναι η δραματική εικόνα στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης μηνός Οκτωβρίου, δηλ. [προσλήψεις – αποχωρήσεις] μέσα στον Οκτώβριο. Το αρνητικό ρεκόρ: -98.420 δεν έχει προηγούμενο.

Στο παρακάτω σχεδιάγραμμα απεικονίζεται η πορεία του ισοζυγίου μηνός Οκτωβρίου από το 2001 έως σήμερα, με αποκορύφωμα την πρωτοφανή επίδοση του Οκτωβρίου 2017 και την απώλεια 98.420 θέσεων εργασίας, επίδοση η οποία ξεπέρασε ακόμη και τον Οκτώβριο του 2016.

Ειδικά για την Εύβοια, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν αρνητικό ισοζύγιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, παρά την φαινομενική αύξηση του Ιουλίου λόγω της μερικής απασχόλησης. Η εικόνα αυτή στην Εύβοια μπορεί να αλλάξει μόνο με την αναπτυξιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που θα δώσει έμφαση στον παραγωγικό τομέα του Νομού (μεταποίηση και αγροδιατροφικό τομέα) και θα φέρει μόνιμες θέσεις, πλήρους απασχόλησης.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό, ότι η επιδείνωση στην αγορά εργασίας, οφείλεται στην αλλοπρόσαλλη, αντιφατική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Υπερφορολόγηση και εξοντωτικές εισφορές αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της οικονομίας και υπονομεύουν τις προσδοκίες και τις θυσίες των πολιτών.

Η συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να εφαρμόσει πολιτικές με “ταξικό” πρόσημο, κατέληξαν στη δημιουργία της γενιάς των φτωχών εργαζομένων των 360 ευρώ. Δηλαδή, των εργαζομένων χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα!

Η Νέα Δημοκρατία θα ανατρέψει σύντομα αυτήν την πορεία.

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας

Πέτρος Δ. Ποδάρας

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.