Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμη μια χρονιά γιορτάστηκε στην Σκύρο η περίφημη Σκυριανή Αποκριά, όπως προστάζουν τα έθιμα και η παράδοση του τόπου μας.

Όλοι οι Σκυριανοί, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μας που συμμετείχαν ενεργά και φέτος στην αναβίωση του εθίμου του «Γέρου» και της «Κορέλας», συνδύασαν αρμονικά την διασκέδαση με την παράδοση, καλώντας μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν, αφήνοντας για λίγο πίσω την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της.

Από την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς, το κέφι ήταν διάχυτο στα σοκάκια της Χώρας με αποκορύφωμα το τελευταίο τριήμερο. Εκατοντάδες επισκέπτες του νησιού έφτασαν στη Σκύρο για να ζήσουν από κοντά το μοναδικό-πανάρχαιο-αυτό έθιμο.

Το Σάββατο το απόγευμα, οι «Γέροι», οι «Κορέλες» αλλά και οι «Φράγκοι» ανέβηκαν στο μοναστήρι της Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου, πιστοί στο τάμα τους για να ξεχυθούν έπειτα στα κεντρικά σοκάκια του νησιού.

Την Κυριακή το μεσημέρι, η «Τράτα» έσυρε τα "εξ’αμάξης" με το γνωστό καυστικό της χιούμορ σατιρίζοντας τα γεγονότα της περασμένης χρονιάς. Την καθαρά Δευτέρα όλοι οι κάτοικοι και όλοι οι επισκέπτες συναντήθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Σκύρου , όπου από νωρίς το πρωί έχε στηθεί γλέντι με παραδοσιακή μουσική. Την αρχή έκανε η Χορευτική Ομάδα Δήμου Σκύρου και ΣΣΟΠΠΑ, που στις δώδεκα το μεσημέρι ξεκίνησε τον χορό μεταδίδοντας το κέφι σε όλους τους παρευρισκομένους. Ο Δήμος Σκύρου από νωρίς το πρωί σέρβιρε σαρακοστιανά εδέσματα σε όλους και όλες που βρέθηκαν στην πλατεία της Σκύρου. Η ζωντανή μουσική με ορχήστρα και παραδοσιακά τραγούδια ξεκίνησε το μεσημέρι και κράτησε ζωηρό τον χορό έως αργά το βράδυ. Σκυριανοί και Σκυριανές ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές μαζί με τους επισκέπτες έγιναν ένα και χόρεψαν μέχρις τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης ημέρας.

Την φετινή Σκυριανή αποκριά τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας Αλέξιος, που έφτασε στο νησί με την οικογένεια του το βράδυ της Παρασκευής. Με πολύ καλή διάθεση, περπάτησε στα σοκάκια της Χώρας, παρακολούθησε τους Γέρους και τις Κορέλες και συνομίλησε με πολλούς σκυριανούς που τον πλησίασαν. Επίσης, την Κυριακή το μεσημέρι παρευρέθη στην κεντρική πλατεία της Σκύρου και παρακολούθησε από κοντά την Τράτα, η οποία -όπως ήταν αναμενόμενο - δεν τον άφησε ασχολίαστο!

Κατά την παραμονή του στο νησί, ενημερώθηκε για την πρόοδο των δρομολογημένων έργων του νησιού από τον Δήμαρχο και επισκέφτηκε, μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένο Πάνο, την 135ΣΜ και συνομίλησε με τον κ. Διοικητή, τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών, τους τεχνικούς αλλά και όλο το προσωπικό της σμηναρχίας.

Δήλωσε δε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές και τις προοπτικές του νησιού μας, αλλά και τη μοναδική παραδοσιακή Σκυριανή Αποκριά.

Εκ του Δήμου

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.