Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του Βασίλη Δημόπουλου Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού .

~~~~~*~~~~~

Άρθρο 9

Καταβαλλόμενα τέλη

1. Ο καθορισμός του ύψους των τελών για κάθε κατηγορία θέσης γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του από 24.09.1958 Ν.Δ. "Δικαίωμα χρήσεως κτημάτων, έργων ή υπηρεσιών".

2. Για κάθε δημότη του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, που ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με την εμποροπανήγυρη και επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή, παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 20% επί του ανωτέρω τέλους. Η εντοπιότητα αποδεικνύεται από την πρόσφατη Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔΟΥ ή από το αντίγραφο άδειας άσκησης της εμπορικής δραστηριότητας.

3. Σε ΑμΕΑ και πολυτέκνους χορηγείται έκπτωση 20%

4. Σε συνεταιρισμούς προώθησης τοπικών προϊόντων, που έχουν την έδρα τους στο Δήμο μας, διατίθεται χώρος διαστάσεων 3χ3,5μ., εντός του χώρου της εμποροπανήγυρης, σε σημείο που θα αποφασισθεί από την Επιτροπή Εμποροπανήγυρης, ύστερα από αίτημα των ενδιαφερομένων, και μόνο στην περίπτωση που δεν διατεθούν όλες οι θέσεις, με ποσοστό έκπτωσης 20% επί του προβλεπόμενου τέλους.

5. Η καταβολή του τέλους μπορεί να γίνει από τον αιτούντα:

α) απ’ ευθείας στο Ταμείο του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

β) με κατάθεση σε Τράπεζα, στον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

γ) με πληρωμή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking, web-banking κ.λ.π.).

6. Η είσπραξη των τελών από το Δήμο θα γίνει σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του ΚΕΔΕ (Ν.Δ.356/74, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Β.Δ. 17-5/15-6-59 (ΦΕΚ 114/59 τεύχος Α')

Κυρία Δήμαρχος και κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου εχθές 22-08-2018 και με Αρ.Πρωτ. 8618 πριν του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσα Δελτίο Τύπου σχετικά με την εμποροπανήγυρη το οποίο και ανάρτησα στο FACEBOOK. Στο δελτίο αυτό και κατά την συζήτηση του θέματος της ημερήσιας διάταξης σας παρακάλεσα να αναγνωσθεί το εν λόγο δελτίο πριν την συζήτηση ώστε να ενημερωθούν οι κύριοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι για τα αναφερόμενά μου.

Εσείς και ενώ το είχατε στα χέρια σας, διότι εγώ σας είχα ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να προσέλθω εξηγώντας τους λόγους, θεωρήσατε να μην το διαβάσετε το δελτίο τύπου και όπως φαίνεται από την ζωντανή βιντεοκάλυψη της συνεδριάσεως από το Ιστιαία νιουζ παρά τις παραινέσεις των συναδέλφων από ότι φαίνεται στο βίντεο των κυρίων Σπύρο Σταματίου και Μανώλη Χριστοφάκη αρνηθήκατε κατά παράβαση του κώδικα. Από ότι είδα στο βίντεο κ. Πρόεδρε σας αντικατέστησε και εσάς και την κ. Δήμαρχο ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Σπανός ο οποίος δεν μπορώ να καταλάβω τι αναφέρει με αυτά που λέει και η πρόκλησής του τόσο λεκτικά όσο και με χειρονομία του που μου συνιστά να απευθυνθώ στον εισαγγελέα γι’αυτά που αναφέρω στο δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 που σας παραθέτω παραπάνω του κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης Ιστιαίας που ψηφίσαμε ομόφωνα στις 24-07-2018 με αριθμό απόφασης 222/2018 αναφέρεται ότι ο καθορισμός του ύψους των τελών για κάθε κατηγορία θέσης γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κλπ κλπ.

Ερωτώ τον κ. Σπανό και τον κάθε υπεύθυνο στο Δήμο

1) Με ποιο δικαίωμα εισπράχθηκαν χρήματα χωρίς το δημοτικό συμβούλιο να έχει πάρει απόφαση και να καθοριστούν οι τιμές

2) Από αυτά που ανέφερα στο προηγούμενο δελτίο τύπου δεν είναι μόνο τα 5500,00€ που εισπράχθηκαν από το λούνα παρκ είναι και 20 περίπου άλλοι οι οποίοι έχουν δώσει προκαταβολές και άλλοι ολοσχερή εξόφληση για παράγκες.

3) Τι έχετε να μας πείτε τώρα κ. Σπανέ και σύμφωνα με τον κανονισμό και σε συνδυασμό και με το άρθρο 38 του Ν4497/2017 σχετικά για το πώς έπραξε μέχρι τώρα η δημοτική αρχή;

ΚΥΡΙΕ ΣΠΑΝΕ

Αναφέρομαι σε εσάς διότι συνεχώς και πολλές φορές προκαλείται και προσωπικά εμένα και στο βίντεο το οποίο βλέπω τώρα αν και υπολείπεστε και της λαϊκής ετυμηγορίας σε σταυρούς παρά την επιδότηση που είχατε από την οικογένεια της κ. Δημάρχου και στα χρόνια που υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση. Την τοπική αυτοδιοίκηση κ. Σπανέ την υπηρετώ 15 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος με διάφορους Δημάρχους χωρίς να αναλάβω καμία θέση έμμισθη Αντιδημάρχου κλπ. Για όσους με έχουν γνωρίσει αγωνίσθηκα και αγωνίζομαι για να πάει μπροστά ο δήμος και να βάλουμε ένα λιθαράκι με θετικό πρόσημο που πιστεύω ότι όλοι οι διατελέσαντες πρώην Δήμαρχοι του Δήμου Ιστιαίας κάνανε.

Μην αντέχοντας τις προκλήσεις σας και τις ανευθυνότητες που εκπέμπετε καλό είναι να συνέλθετε κα να μην ξεχνάτε ότι είστε ο πέμπτος Αντιδήμαρχος άμισθος μεν αλλά επειδή είσθε δημόσιος υπάλληλος για τρία χρόνια μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017 πληρωθήκατε από τα έσοδα του Δήμου τόσο ο μισθός σας ως καθηγητής όσο και η ασφάλεια σας και δεν είναι λίγα τα χρήματα αυτά, Διότι ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι κράτος με την κρατική επιχορήγηση που μας δίνει είναι για να καλυφθούν οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων οι τέσσερις έμμισθοι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και λοιπές λειτουργικές Δαπάνες. Εσάς όμως προκειμένου να μην μεταφέρεστε στην Λίμνη που είναι η οργανική Σας θέση ως καθηγητής η κ. Δήμαρχος σας όρισε Αντιδήμαρχο και δεν σας έχει αλλάξει και καθόλου και το μισθός σας και όλα αυτά τα επιβαρυνόμαστε εμείς οι πολίτες της πόλης.

Και το γεγονός αυτό έφερε και αναστάτωση για να τα λέμε όλα στο συνδυασμό.

Μέχρι εδώ κ. Σπανέ και μην με προκαλείς εμένα να προσφύγω στον εισαγγελέα γιατί το καλάθι της νοικοκυράς όπως λέει και ο λαός έχει από όλα τα καλούδια……………. Υπογραφές χρηματικών ενταλμάτων ………… εν εξελίξει παραβάσεις καθηκόντων κλπ για αυτή την Δημοτική αρχή Πρωτόγνωρες για τον τόπο………..

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΥΧΑΣΤΕ ΟΤΙ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΈΦΤΕΣ ΑΛΛΟΙ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ………….

Υ.Γ. Και εμένα απειλές ανώνυμες τηλεφωνικές δεν με κλονίζουν. Έχω μια αρχή από τους συχωρεμένους τους γονείς μου «Να αγαπάω την αλήθεια και καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται».

ΙΣΤΙΑΙΑ 23-08-2018

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.