Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Και αυτή η χρονιά σε ό, τι αφορά στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών σε όλη τη χώρα, ξεκινάει με δεκάδες χιλιάδες αποκλεισμένα παιδιά, υπεράριθμα τμήματα, ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, εργαζόμενους στην ανασφάλεια των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Λόγω της έλλειψης προσωπικού σε πολλούς Παιδικούς Σταθμούς, δεν τηρείται η προβλεπόμενη από τους κανονισμούς λειτουργίας τους αναλογία παιδιών - παιδαγωγών και τα παιδιά στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα.

Και οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Αιδηψού - Ιστιαίας και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, δεν αποτελούν εξαίρεση.

Στον Παιδικό Σταθμό Ιστιαίας, με απόφαση του Νομικού Προσώπου, αναστέλλεται η λειτουργία του Βρεφικού Τμήματος λόγω «έλλειψης προσωπικού και μη χορήγησης άδειας λειτουργίας». Με συνέπεια τα πλέον των 30 βρεφών, για τα οποία υποβλήθηκαν αιτήσεις, να βρίσκονται ….στον αέρα!!!

Ο Παιδικός Σταθμός Λίμνης δεν θα λειτουργήσει για τρίτη χρονιά λόγω έλλειψης προσωπικού!!!

Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θεωρεί ότι η αγωγή και φροντίδα του παιδιού δεν υφίσταται ως κοινωνική ανάγκη, ως δικαίωμα για όλα τα παιδιά, αλλά ως εμπόρευμα. Είναι η ίδια πολιτική που εφάρμοζαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που δυστυχώς με τη στάση τους αποδέχονται και υλοποιούν οι Δημοτικές Αρχές, που δεν διεκδικούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τους παιδικούς σταθμούς και προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού.

Σήμερα που η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή εφαρμόζεται, κουτσουρεμένα και χωρίς την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό, σε 184 δήμους, είναι χιλιάδες τα παιδιά που μένουν εκτός των παιδικών σταθμών και αναδεικνύεται με ένταση η ανάγκη για ίδρυση επιπλέον παιδικών σταθμών αλλά και η ανάγκη μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Τα χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών γιατί δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές και επαρκής χρηματοδότηση, όχι εξαιτίας της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Η προσχολική αγωγή δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα! Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού. Η προσχολική αγωγή είναι αναγκαία για την ομαλή και ολόπλευρη ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Πρέπει να παρέχεται οργανωμένα, σχεδιασμένα και επιστημονικά, σε σύγχρονα, ασφαλή κτίρια, από επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών!!!

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!!!

Αποκλειστικά Δημόσιοι και Δωρεάν Παιδικοί Σταθμοί

για όλα τα παιδιά με πλήρη κρατική χρηματοδότηση!!!

Λ. Αιδηψού 17 Σεπτέμβρη 2018.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.