Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του Βασίλη Δημόπουλου Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού

~~~~~*~~~~~

Την Δευτέρα 24 του Μηνός Σεπτεμβρίου 2018 στο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο και παραβρέθηκα μέχρι της συζήτησης του 12oυ θέματος της ημερήσιας διάταξης αποχώρησα. Πριν την αποχώρησή μου την οποία εξήγησα στο προεδρείο τους λόγους ζήτησα να συζητήσουμε το 24ο θέμα της ημερήσιας διάταξης θεωρώντας το σοβαρό και ήθελα να τοποθετηθώ.

Το θέμα ήταν έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών και εκεί συμπεριλαμβανόταν και η πληρωμή και έγκριση ποσού 4000,00€ πλέον ΦΠΑ 960,00€ σύνολο 4960,00€ για κάθε ένα απορριμματοφόρο που έχει μισθώσει ο Δήμος για πέντε μήνες ήτοι συνολικά τρία απορριμματοφόρα επί 4960,00€ συνολική δαπάνη του μηνός 14880,00€. Η δε συνολική δαπάνη για τους πέντε μήνες για τα τρία απορριμματοφόρα είναι 74400,00€.

Δυστυχώς η κ. Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν δέχθηκαν την μεταφορά αυτή με αποτέλεσμα να αποχωρήσω προκειμένου να παραστώ στην γιορτή της κόρης μου και της εγγονής μου.

Και η ιστορία έχει ως εξής

Στις 27-06-2018 με αρ.Πρωτ. 6286 είναι μία εκ των τριών συμβάσεων μισθώσεως η κ. Ελένη Ευσταθίου ως Δήμαρχος Ιστιαίας, υπέγραψε σύμβαση με την περιβαντολογική μεταφορική Α.Ε. για μηνιαία μίσθωση ενός απορριμματοφόρου με το ποσό 4960,00€ για πέντε μήνες ήτοι συνολικά 24800,00€ δηλαδή περίπου 200,00€ την ημέρα. Και ερωτώ;

1) Μπαίνοντας στο διαδύκτιο θα βρείτε και άλλους δήμους προκειμένου να εξυπηρετηθούν για κάποιες ημέρες να νοικιάζουν απορριμματοφόρα. Εντελώς τυχαία σας παραθέτω απόσπασμα της σύμβασης του Δήμου Τριφυλίας για 90 ημέρες προς 87,30€ την ημέρα συν ΦΠΑ 20,70€ ΣΥΝΟΛΙΚΆ 108,00€ . Εάν δε υπολογίσουμε και τον χρόνο μίσθωσης που εμείς ενοικιάσαμε για 150 ημέρες η τιμή πέφτει

2) Εντελώς τυχαία μέσω διαδυκτίου θα βρείτε τα μηχανήματα αυτά δεκαετίας μέχρι 200000χλμ με εγγύηση γραπτή έξι μηνών για όλα τα μηχανικά μέρει του οχήματος να πωλούνται στην τιμή των 20000,00€ έως 25000,00€ ενδεικτικά σας παραθέτω την κατωτέρω πώληση.

3) Σε τελική ανάλυση ποιος είναι αυτός ο οικονομικός εγκέφαλος εκεί πάνω ο οποίος διαχειρίζεται κατά αυτό τον τρόπο τα οικονομικά του δήμου. Ποιανού φαεινή ιδέα είναι η πολιτική αυτή της ενοικίασης των απορριμματοφόρων σε ασύμφορες και πρωτάκουστες τιμές και με τρόπους να σπάμε το έργο κατά δημοτικό διαμέρισμα και κατά απορριμματοφόρο προκειμένου να μην έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο και να το διαχειρίζεται η ίδια η Δήμαρχος;

Περιμένω κάποιον από τους υπεύθυνους να μου φέρουν μια παρόμοια σύμβαση με την τιμή του Δήμου Ιστιαίας και είναι πολύ εύκολο διότι όλες αναρτώνται στο «διαύγεια». Δηλαδή πληρώνουμε για πέντε μήνες το κάθε απορριμματοφόρο 24800,00€ την στιγμή που με λιγότερα ή και με τα ίδια χρήματα το κάναμε δικό μας. Και μην μου πουν ότι δεν έχει το δικαίωμα ο Δήμος να αγοράζει μεταχειρισμένα ή από το εξωτερικό αυτοκίνητα.

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

ΙΣΤΙΑΙΑ 29-09-2018

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.