Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του Βασίλη Δημόπουλου Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού

~~~~~*~~~~~

Σερφάρωντας στο διαδύκτιο και στην σελίδα του ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού βρήκα το υπ’αρίθμ. Πρωτ. 10000/25-09-2018 αναρτημένο έγγραφο ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΉ ΠΡΆΞΗ της Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού κ. Ελένης Ευσταθίου με θέμα: ΆΡΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. Η διαπιστωτική αυτή πράξη αφορά την υπάλληλο του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού κ. Ασημίνα Κωστούλα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1. Με την υπ’αρίθμ. 833/13-07-2018 με απόφαση της Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού ανεστάλη η άσκηση καθηκόντων της προαναφερομένης υπαλλήλου και η παραπομπή της στο οικείο πειθαρχικό συμβούλιο.

2. Με το υπ’αρίθμ. 943/30-08-2018 (Δηλαδή μετά από δεκαεπτά μέρες) ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού Διαβίβασε προς το πειθαρχικό συμβούλιο ΟΤΑ την προηγούμενη απόφαση της Δημάρχου προς έγκριση και ενημέρωση.

3. Σύμφωνα με τον Νόμο η επιτροπή του πειθαρχικού συμβουλίου η οποία είναι πενταμελής και συγκεκριμένη πρέπει εντός μηνός να συνέλθει και να αποφασίσει για το υπό κρίσιν θέμα. Σε περίπτωση που παρέλθει ο μήνας και δεν συζητηθεί το θέμα τότε αναστέλλεται η πειθαρχική ποινή σύμφωνα με τον Νόμο Κατρούγκαλου.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ

1) Γιατί το έγγραφο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων 833/13-07-2018 εστάλη μετά από 17 ημέρες στην επιτροπή για ένα τόσο σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο τόσα και τόσα γράφτηκαν και που μέχρι και η τηλεόραση ασχολήθηκε με τον Δήμο μας;

2) Με ποιο έγγραφο του πειθαρχικού συμβουλίου ενημερώθηκε η κ. Δήμαρχος στο οποίο να βεβαιώνεται οι λόγοι για τους οποίους η επιτροπή του πειθαρχικού δεν συζήτησε εντός της ημερομηνίας του ενός μηνός και έτρεξε άμεσα να εκδώσει Διαπιστωτική πράξη;

3) Η ενημέρωσή της ήταν στο off the record από την επιτροπή του πειθαρχικού ή από την κυρία ενδιαφερόμενη υπάλληλο;

4) Στις 24-09-2018 δηλαδή την προηγουμένη ημέρα της υπογραφής της διαπιστωτικής πράξης είχαμε τακτικό δημοτικό συμβούλιο γιατί η κ. Δήμαρχος ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν το έφερε προς συζήτηση και ενημέρωση έστω και εκτός ημερήσιας διάταξης;

5) Στο ίδιο το έγγραφο της διαπιστωτικής πράξης η κ. Δήμαρχος αναφέρει η ίδια ότι έλαβε υπ’ όψιν της το γεγονός ότι δεν έχουμε λάβει έγγραφη απάντηση για το χρόνο συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου. Δηλαδή ενώ δεν ήξερε και δεν είχε ενημερωθεί για τον χρόνο συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου πόσο μάλλον για την απόφαση αυτού με ελαφρά την καρδία και ταχέως επαναφέρει την κ. Κωστούλα στην Υπηρεσία. Αντί να αποστείλει ένα έγγραφο στο πειθαρχικό και κατόπιν να πράξει τα δέοντα.

Δυστυχώς ο θεσμικός μας ρόλος και αυτοί που μας ψήφισαν και βρισκόμαστε σε αυτή την θέση διότι δεν ήρθαμε ουρανοκατέβατοι μας επέλεξαν και μας ανέθεσαν την σωστή διαχείριση του δήμου των νόμων και των κανόνων της διοίκησής του. Για μια ακόμη φορά εκπλήσσομαι λίαν επιεικώς για την προχειρότητα που η κυρία Δήμαρχος και οι συν υπεύθυνοι αυτής διαχειρίζονται τέτοια θέματα. Εγώ προσωπικά θεσμικά έχω κάνει αυτό που έπρεπε να κάνω για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς να έχω καμία διαφορά προσωπική με την συγκεκριμένη υπάλληλο για τα εκτός υπηρεσίας θέματα και εύχομαι καλό υπόλοιπο θητείας της από την θέση του Προϊσταμένου και πάλι……………….

ΙΣΤΙΑΙΑ 13-10-2018

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.