Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμια ημέρα των μεταμοσχεύσεων σήμερα η 28Η Οκτωβρίου, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση είναι απογοητευτική. Είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη και ουραγοί στον κόσμο. Οι δότες οργάνων είναι για το 2018 1,5 δότης ανά εκατομμύριο πολιτών όταν το 2008 ήταν 8,9 και όταν στον κόσμο είναι 18 ανά εκατομμύριο.

Σήμερα 1300 νεφροπαθείς περιμένουν έναν δότη στην Ελλάδα που δεν βρίσκεται. Ηθικά είμαστε χαμηλά. Οικονομικά είμαστε απογοητευτικά. Το ετήσιο κόστος συντήρησης αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών είναι 50.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο κόστος φροντίδας μεταμοσχεύσεων είναι 15-20.000 ευρώ.

Η πολιτεία είναι απούσα με απόλυτη απραξία και έλλειψη ενδιαφέροντος. Το 2008 είχαμε κατορθώσει με προσπάθεια το ρεκόρ των 318 μεταμοσχεύσεων σήμερα κατρακυλήσαμε στις 120 ανά έτος. Είναι απόλυτα σαφές ότι στην Ελλάδα η ενημέρωση, οι αξίες και η αλληλεγγύη έχουν ηττηθεί από τον φόβο και την αδιαφορία.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.