Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μηνιαία στοιχεία του Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που δημοσιεύθηκαν πριν λίγες ημέρες αποκαλύπτουν την κατάρρευση της αγοράς εργασίας τον Οκτώβριο καθώς τον μήνα που μας πέρασε καταγράφεται η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών: αρνητικό ρεκόρ με 120.000 χαμένες θέσεις εργασίας και τη μερική απασχόληση να φτάνει το 62,05%».

Όπως δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ και πρώην υπουργός κ. Ιωάννης Βρούτσης, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται πολύ αργά, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή με μισθούς 317 ευρώ - για έναν στους τρεις εργαζομένους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ - και αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται ανάγλυφα η υποχώρηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης την τελευταία τετραετία

Επιπλέον, δραματική είναι η εικόνα στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης μηνός Οκτωβρίου, δηλ. χαμένες θέσεις εργασίας (προσλήψεις – αποχωρήσεις) μέσα στον Οκτώβριο. Το αρνητικό ρεκόρ: -120.087 δεν έχει προηγούμενο, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.

Ειδικά για την Εύβοια, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν αρνητικό ισοζύγιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Αν και το ίδιο είχε παρατηρηθεί το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, φέτος οι απώλειες θέσεων εργασίας σημειώνουν ιστορικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο χάθηκαν στην Εύβοια 524 θέσεις εργασίας, τον Σεπτέμβριο 1.290 και τον Οκτώβριο 1.032! Είναι απολύτως αντιληπτό, ότι η επιδείνωση στην αγορά εργασίας, οφείλεται στην αλλοπρόσαλλη, αντιφατική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης. Όπως τονίζει ο κ. Βρούτσης, η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα στη χώρα μας, η χαμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και η χαμηλή παραγωγικότητα της εργασίας, σε συνδυασμό με τους εξοντωτικούς φόρους, τις εισφορές και το πάγωμα των δημοσίων επενδύσεων, δημιουργούν - με αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- ένα ασφυκτικό περιβάλλον με χαμηλή ανάπτυξη που πλήττει την αγορά εργασίας, με θύματα εργαζόμενους και ανέργους. Η Νέα Δημοκρατία θα ανατρέψει σύντομα αυτήν την πορεία.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.