Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

Την 28-12-2018 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης η οποία διεξήχθη στο λιμένα Αιδηψού. Το σενάριο προέβλεπε φωτιά λόγω μηχανικής βλάβης σε αλιευτικό σκάφος το οποίο ελλιμενιζόταν στον λιμένα Αιδηψού. Πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο από Π.Υ. Ιστιαίας και τελικά σβήστηκε. Από το περιστατικό προκλήθηκε ρύπανση του λιμένα Αιδηψού και θαλάσσιου χώρου έκτασης 100 m2 έμπροσθεν του λιμένα. Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ένας εκ των αλιεργατών τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ιστιαίας για την παροχή ιατρικής βοήθειας.

Στόχος ήταν η ασφάλεια του πληρώματος, ο περιορισμός της πετρελαιοκηλίδας, ο έλεγχος του πλοίου, η αποκατάσταση της ζημιάς για να διακοπεί η διαρροή πετρελαίου και στη συνέχεια η απορρύπανση του χερσαίου και θαλάσσιου χώρου.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος προσωπικό του Λιμεναρχείου Αιδηψού και του Α’ Λ/Τ Ωρεών. Χρησιμοποιήθηκαν τα περιπολικά οχήματα ΑΛΣ-3259 και ΑΛΣ-3846 Λιμεναρχείου Αιδηψού, το περιπολικό όχημα ΑΛΣ-3277 Α’ Λ/Τ Ωρεών. Επίσης, στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και οχήματα του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού, της Π.Υ. Ιστιαίας και του ΕΚΑΒ.

Η ανταπόκριση όλων των εμπλεκομένων Φορέων και Υπηρεσιών στην άσκηση υπήρξε άμεση και στο χρόνο που προβλέπεται. Διαπιστώθηκε ετοιμότητα, καλή λειτουργία και άψογη συνεργασία.

Ο Λιμενάρχης Αιδηψού Πλωτάρχης Λ.Σ. ΔΑΝΙΚΑΣ Σωτήριος μετά το πέρας ευχαρίστησε και συνεχάρει το προσωπικό και όλους του συμμετέχοντες για την επιτυχή έκβαση της άσκησης.

Ο Λιμενάρχης Πλωτάρχης Λ.Σ.

ΔΑΝΙΚΑΣ Σωτήριος

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.