Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

Χαίρομαι ιδιαίτερα που με την υπόθεση αυτή ασχολήθηκε ο έγκριτος δικηγόρος και φίλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΔΙΝΙΩΤΗΣ και σχολίασε επί λέξει τα εξής στην σελίδα του φίλου μου Λάζαρου Κυρπισλίδη:

Διάβασα με έκπληξη τις νομικές θέσεις και απόψεις που διατυπώνονται στο σχετικό δελτίο τύπου της Προέδρου της ΔΗΚΕΙΑ -απάντηση, στις βάσιμες καταγγελίες του φίλου Λάζαρου Κυρπισλίδη - οι οποίες επιεικώς, και μόνο ως νομικές κακοήθειες μπορούν να χαρακτηριστούν. Ας έχει λοιπόν, κατά νου, η ¨ηγεσία" της εν λόγω δημοτικής επιχείρησης (για την επόμενη φορά ) ότι, Στην περίπτωση που υφίσταται παράνομη προσβολή εννόμων αγαθών που αναφέρονται και έχουν αντίκτυπο στο κύρος, την πίστη, τη φήμη, τον σκοπό κ.λ.π. του νομικού προσώπου ιδρύεται πρωτογενώς, υπέρ αυτού αξίωση για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης την οποία υπέστη αυτό από την παράνομη προσβολή και επομένως δικαιούται να επιδιώξει την χρηματική ικανοποίηση του ( ΟλΑΠ 402/1982 Ποιν Χ ΛΑ 664). Η εν λόγω παράνομη προσβολή εννόμων αγαθών οποιουδήποτε προσώπου - νομικού, στην προκειμένη περίπτωση - δεν έχει αντίκτυπο μόνο στα παραπάνω ειδικώς αναφερόμενα έννομα αγαθά (κύρος, φήμη, πίστη κ.λ.π.) του νομικού προσώπου, σε βάρος του οποίου διαπράχθηκε η ποινικά κολάσιμη πράξη (έγκλημα) αλλά παράλληλα οδηγεί σε διάβρωση των θεμελίων της έννομης τάξης και της κοινωνικής ζωής, σε αποδυνάμωση της αυθεντίας του δικαίου, σε κλονισμό της εμπιστοσύνης , της ασφάλειας και της ελευθερίας των πολιτών και επομένως ένα τέτοιο έγκλημα παύει να αποτελεί ιδιωτική υπόθεση του παθόντος/ ζημιωθέντος και καθίσταται δημόσια υπόθεση της πολιτείας.

Δικονομικό όχημα και εισητήριο για την εισαγωγή του παθόντος/ ζημιωθέντος νομικού προσώπου (ΔΗΚΕΙΑ, στην προκειμένη περίπτωση) στην ποινική δίκη είναι η άσκηση πολιτικής αγωγής για την χρηματική ικανοποίηση του, λόγω ηθικής βλάβης την οποία υπέστη το νομικό πρόσωπο από την αξιόποινη πράξη του δράστη η οποία εντάσσεται στην ειδική πρόληψη, στα πλαίσια αποτροπής του εγκληματία από την διάπραξη νέων αξιόποινων πράξεων, βελτίωσης και αναπροσαρμογής του. Έτσι ο παθών περιβεβλημένος με την ιδιότητα του πολιτικώς ενάγοντος ( και όχι απλά του μάρτυρα) εκτός άλλων υποστηρίζει την κατηγορία και συμβάλει αποφασιστικά στην καθοδήγηση και τον σωστό προσανατολισμό του κατά περίπτωση δικαστικού οργάνου προς αναζήτηση της αλήθειας. Συνεπώς η συγκεκριμένη ( προφανώς σκόπιμη και όχι τυχαία) στάση και θέση της "ηγεσίας" της ΔΗΚΕΙΑ στο θέμα αυτό (δηλαδή η μη άσκηση πολιτικής αγωγής σε υπόθεση υπεξαιρέσεως χρημάτων που ανήκουν στην κυριότητα της) μπορεί να ελεγχθεί ποινικά, έστω και αν η συγκεκριμένη ποινική υπόθεση αναβλήθηκε και δεν εκδικάστηκε από το δικαστήριο......

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.