Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 12-03-2020 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης η οποία διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή Λίμνης Ευβοίας έμπροσθεν λιμένα . Το σενάριο προέβλεπε πρόκληση πυρκαγιάς λόγω μηχανικής βλάβης σε Αλιευτικό Σκάφος Μέσης Αλιείας το οποίο προσέγγιζε τον λιμένα Λίμνης. Προκλήθηκε ρήγμα στη γάστρα του υπόψη σκάφους με αποτέλεσμα την απόρριψη στη θάλασσα ποσότητα 3 m3 πετρελαίου και σεντινόνερων. Άμεσα ενημερώθηκε Πυροσβεστική Υπηρεσία/Κλιμάκιο Λίμνης και με όχημα και προσωπικό καθώς και την συνδρομή των αλιεργατών του σκάφους, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και σβήστηκε . Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ένας εκ των αλιεργατών υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εσπευσμένα στο Κ.Υ. Μαντουδίου για την παροχή ιατρικής βοήθειας. Υπόψη Αλιευτικό Σκάφος κατέπλευσε στο λιμένα Λίμνης όπου και παρέμεινε. Ως συνέπεια είχε την ρύπανση του λιμένα Λίμνης και θαλάσσιου χώρου έκτασης 300 m2 έμπροσθεν λιμένα Λίμνης. Λόγω των Β - ΒΔ ανέμων που έπνεαν στην περιοχή ισχύος 5-6 BF και των ρευμάτων η κηλίδα κινήθηκε προς ιχθυοκαλλιέργειες περιοχής. Στόχος ήταν ο περιορισμός της πετρελαιοκηλίδας, ο έλεγχος του σκάφους, η αποκατάσταση της ζημιάς για να διακοπεί η διαρροή πετρελαίου και στη συνέχεια η απορρύπανση του χερσαίου και θαλάσσιου χώρου.

Στην άσκηση έλαβε μέρος το προσωπικό του Λιμεναρχείου Αιδηψού, του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης και του Α'Λιμενίκου Τμήματος Ωρεών . Χρησιμοποιήθηκαν το περιπολικό: όχημα ΑΛΣ-3952, το περιπολικό σκάφος ΠΛΣ-1015 Λιμεναρχείου Αιδηψού καθώς και το περιπολικό όχημα ΑΛΣ-3846 Λιμενικού Σταθμού Λίμνης.

Επίσης, στην άσκηση συμμετείχαν: ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης - Αγίας Άννας,της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας/Κλιμάκιο Λίμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης, το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο και πλήρωμα, ο Ναυτικός Όμιλος Λίμνης, ο Σύνδεσμος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Μαντουδιού-Λίμνης -Αγίας Άννας και ο Οργανισμός Λιμένων Ν.Ευβοίας με υλικά και μέσα απορρύπανσης.

Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η συνδρομή - συμμετοχή στην άσκηση των:

κυβερνητών-αλιέων ΒΑΦΕΙΑΔΗ Μενέλαο με Α/Κ σκάφος ΑΛΚΥΩΝΙΣ Ν.ΑΙΔ. 70 και ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗ Κωνσταντίνο με Α/Κ σκάφος ΔΗΜΗΤΡΑ Σ.ΑΙΔ. 349, ΙΩΑΝΝΟΥ Νικόλαο με Α/Κ σκάφος ΕΛΕΝΗ Λ.Λ. 288, του δύτη ΒΛΑΧΟΥΤΣΙΚΟΥ Ανάργυρου και των αλιέων ΒΑΦΕΙΑΔΗ Ιωάννη και ΦΑΤΣΗ Ανδρέα.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης - Αγίας Άννας κ. ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ Γεώργιος , ο Διοικητής Π.Υ. Ιστιαίας Αντιπύραρχος Π.Σ. ΨΑΡΡΟΣ Κωνσταντίνος, ο Διοικητής Π.Υ./Κλιμακίου Λίμνης Υποπυραγός ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Χαράλαμπος, ο Διοικητής Α.Τ. Λίμνης Αστυνόμος Β' ΒΡΑΤΙΣΤΑΣ Χρήστος καθώς και εκπρόσωποι των συμμετεχόντων Υπηρεσιών, Φορέων και Συλλόγων περιοχής.

Η ανταπόκριση όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, Φορέων, Συλλόγων και εθελοντών στην άσκηση υπήρξε άμεση και στο χρόνο που προβλέπεται. Διαπιστώθηκε ετοιμότητα, καλή λειτουργία και άψογη συνεργασία.

Ο Λιμενάρχης Αιδηψού Πλωτάρχης Λ.Σ. ΔΑΝΙΚΑΣ Σωτήριος μετά το πέρας ευχαρίστησε και συνεχάρη το προσωπικό και όλους του συμμετέχοντες για την άρτια και επιτυχή έκβαση της άσκησης.

Ο Λιμενάρχης

Πλωτάρχης Λ.Σ. ΔΑΝΙΚΑΣ Σωτήριος

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.