Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η Δημοτική Αρχή του κ. Κοντζιά ορίζει δημοτικό συμβούλιο με τη μέθοδο της δια περιφοράς. Παρα το γεγονός οτι επανειλημμένα έχουμε διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο λειτουργίας του ΔΣ και για το γεγονός οτι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εξασφαλιστεί η ζωντανή συζήτηση και αντιπαράθεση για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας, η δημοτική αρχή επιμένει σε διαδικασίες που δεν εξασφαλίζουν την παραμικρή συζήτηση, υποτιμώντας την ίδια την διαδικασία συνεδρίασης του ΔΣ.

Αυτή την φορά έγινε και τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο στον οποίο θέσαμε το αίτημα μας, έστω αρχικά να γίνει τηλεδιάσκεψη ή διαζώσης συνάντηση των επικεφαλής (ικανοποιεί και τους περιορισμούς για την διάδοση του κορονοιού) και στη συνέχεια ενημέρωση και ψήφιση απο όλο το ΔΣ, αίτημα το οποίο επίσης δεν έγινε αποδεκτό. Σε άλλους δήμους της Εύβοιας έχουν παρθεί αντίστοιχα μέτρα συζήτησης των επικεφαλής (όπως πχ στο Δήμο Ερέτριας) και άλλωστε στο προηγούμενο συμβούλιο εγκρίθηκε χρηματοδότηση για αγορά εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης. Στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνεται και το πολύ σημαντικό θέμα της έναρξης των σχολείων και της χρηματοδότησης τους, ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό το οποίο πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά.

Για τους λόγους αυτούς, όπως και επανειλημμένα έχουμε τοποθετηθεί, η Λαική Συσπείρωση δε θα λάβει μέρος σε αυτή τη διαδικασία παρωδία, και καταθέτει την τοποθέτησή της για το συγκεκριμένο θέμα του ΔΣ που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και επείγον, δημόσια στο λαό της περιοχής.

Τόσο στο 1ο όσο και στο 2ο θέμα συμφωνούμε με τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις προς το Δήμο για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων και για την έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων για τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Ειδικά ωστόσο για το πολύ σημαντικό θέμα των σχολείων θέλουμε να επισημάνουμε, οτι πρέπει να παρθούν τα εξής μέτρα για τα οποία καλούμε την Δημοτική αρχή δημόσια να τοποθετηθεί:

Να τηρείται αυστηρά ο αριθμός παιδιών ανά τμήμα σε συνάρτηση με τον κανόνα του 1,5 μέτρου. Να διασφαλιστεί ο αερισμός και βασικές συνθήκες υγιεινής μέσα στις τάξεις

Να τηρείται ο αριθμός εκπαιδευτικών στην τάξη και στο γραφείο των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τον κανόνα του 1,5 μέτρου

Να υπάρχουν σχολικές καθαρίστριες καθ' όλη τη διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος με τροποποίηση των συμβάσεων τους και νέες προσλήψεις

Να γίνεται απολύμανση όλων των σχολείων πριν την έναρξη αυτών, αλλά και καθημερινά όπως προβλέπεται

Να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που χρονίζουν σε τουαλέτες, βρύσες και αύλειους χώρους

Να διατίθενται Αντισηπτικά – μάσκες – γάντια για όλους ανεξάρτητα από την προαιρετικότητα. Να υπάρχουν μάσκες και γάντια σε επαρκή ποσότητα, ώστε να τα χρησιμοποιούν όσοι και όσες τα ζητάνε. Να υπάρχουν σε επάρκεια αλκοολούχα διαλύματα, και συνολικά υλικά καθαρισμού.

Να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες

Να απορριφθεί η απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο που κατατέθηκε

Υπάρχει σχέδιο για λήψη μέτρων για τον επαρκή καθημερινό καθαρισμό, απολύμανση και αερισμό των σχολικών οχημάτων πριν και μετά την επιβίβαση των μαθητών;

Υπάρχει η πρόβλεψη να αξιοποιηθούν περισσότερα σχολικά οχήματα και να πυκνώσουν τα δρομολόγια για την μεταφορά των μαθητών;

Κοινοποίηση:

- κ. Δήμαρχο & τον κ. Πρόεδρο του ΔΣ

- Όλα τα μέλη του ΔΣ

- Προς το λαό το Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.