Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΜΗΛΙΑΣ

Κοκκινομηλιά 23/06/2020

ΠΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1.ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ Κο ΚΟΝΤΖΙΑ ΙΩΑΝΝΗ

2.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κο ΣΠΑΝΟ ΦΑΝΗ

3.ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

4.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κο ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΝΙΚΟ

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα με αρ.51 τεύχος πρώτο αρ. φύλλου 112 της 12/06/2020 έχει αποφασισθεί η δημιουργία Πυροσβεστικού κλιμακίου με έδρα την Κοκκινομηλιά της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, το οποίο θα υπάγεται επιχειρησιακά και Διοικητικά στην Π.Υ. Ιστιαίας (άρθρο 1 περ. ΟΖ του Π.Δ.).

Η παραπάνω κατά την γνώμη μας ορθή απόφαση, για ίδρυση Πυροσβεστικού κλιμακίου με έδρα την Κοκκινομηλιά , βοηθάει περαιτέρω στην προστασία της δασικής έκτασης του Ορεινού όγκου του Δήμου μας δημιουργώντας συγκριτικά πλεονεκτήματα .

α) Δίνει την δυνατότητα της χρονικά άμεσης επέμβασης των οχημάτων και των ανδρών της Πυροσβεστικής λόγω της Γεωγραφικής της θέσης (βρίσκεται στην καρδιά του Δάσους) με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των αποστάσεων σε τυχόν συμβάν.

β) Η Γεωγραφική θέση της περιοχής δίνει την δυνατότητα του εντοπισμού συμβάντος πυρκαγιάς με γυμνό μάτι λόγω της καλής ορατότητας με αποτέλεσμα την άμεση και έγκαιρη επέμβαση.

γ) Στα όρια της πρώην κοινότητας Κοκκινομηλιάς υπάρχουν Δύο Υδατοδεξαμενές χωρητικότητας 50 κυβικών η κάθε μία και Πυροσβεστικός κρουνός.

Παρά την αρχική μας ανακούφιση διότι η περιοχή αυτή πάντα μας φόβιζε λόγω της επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς εξαιτίας της πυκνής βλάστησης και του συμπαγούς Πευκοδάσους, διαπιστώνουμε ότι κατά παράβαση του ανωτέρου Προεδρικού Διατάγματος το κλιμάκιο μεταφέρεται σε περιοχή εκτός του ορεινού όγκου και συγκεκριμένα στον Βουτά . Σας επισημαίνουμε δε ότι η νέα έδρα χιλιομετρικά είναι πολύ κοντά στην κεντρική έδρα της Π.Υ. (5-7 λεπτά περίπου και 6 περίπου χιλιόμετρα) στα όρια του κάμπου της Ιστιαίας με αποτέλεσμα να εκμηδενίζονται όλα τα πλεονεκτήματα της αρχικής έδρας όπως προεκθέσαμε ανωτέρω .

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα κριτήρια αλλαγής της έδρας με ότι συνεπάγεται αυτό. Διαμαρτυρόμαστε για την κατά παράβαση του Π.Δ. μεταφορά της έδρας από την Κοκκινομηλιά στον Βουτά. Ζητάμε την τήρηση της νομιμότητας και την πιστή και ορθή εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος .

o ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

o ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΟΝΙΚΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.