Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

Χαλκίδα 21 Ιουλίου

ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Μετά 11 ολόκληρα χρόνια, το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι γεγονός. Κτισμένο με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και με δυναμικότητα 50% μεγαλύτερη του παλαιού (310 κλίνες), θα συνεχίσει την προσφορά του στον πάσχοντα άνθρωπο με το πολύτιμο επιστημονικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι ένα Νοσοκομείο, όπως και το παλαιό, πρώτης γραμμής με υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο καλύπτοντας, όχι μόνο την ΕΥΒΟΙΑ, αλλά και πληθυσμούς όμορων Νομών.

Δυστυχώς, ενώ αναμένονταν η μετεγκατάσταση με μια ΓΕΝΝΑΙΑ ανανέωση του αποδεκατισμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δυστυχώς εργάζονται ακριβώς οι μισοί γιατροί από αυτούς που προβλέπονται στο οργανόγραμμα. Πριν ένα μήνα, οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι σταματούν τα τακτικά χειρουργεία λόγω υποστελέχωσης. Στο Αναισθησιολογικό τμήμα, ενώ προβλέπονται 10 Αναισθησιολόγοι, σήμερα εργάζονται μόνο 3. Ανθρωπίνως είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν στοιχειωδώς στην υπεύθυνη εργασία τους, δίνοντας συγχρόνως σε τρεις ασθενείς νάρκωση και φροντίδα και με 10 εφημερίες τον μήνα, δηλαδή 10 36ωρα εξαντλητικής εργασίας και αυτό από γιατρούς με τεράστια εμπειρία και πολλά χρόνια προσφοράς. Πριν λίγες ημέρες, εμπειρότατος γιατρός παραιτήθηκε μην αντέχοντας το βάρος και την πίεση των ελλείψεων. Ευτυχώς, επείσθη και ανακάλεσε την απόφασή του αυτή. Η γενικότερη εικόνα είναι πράγματι δραματική.

Ο Βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Μαρίνος αποκάλυψε με ερώτησή του στην ΒΟΥΛΗ ότι στο Κ.Υ. Αλιβερίου, ενώ προβλέπονται 11 θέσεις Γενικών Γιατρών και Παθολόγων, καλύπτεται μόνο (1) μία. Από τέσσερις Παιδιάτρους υπάρχει μόνο 1 την οποία υποχρεώνουν να πηγαίνει στη Σκύρο όπου εκεί δεν υπάρχει κανένας.

Από το 2018 υπήρχε προκήρυξη για 2 θέσεις Καρδιολόγων στο Κ.Υ. Ιστιαίας και Αλιβερίου, όπου η έλλειψη καρδιολόγων έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς συμπολίτες μας. Η κρίση και επικύρωση έγινε τον Ιανουάριο του 2020 όπου επελέγησαν δύο πολύ καταξιωμένοι συνάδελφοι. Ενώ καθημερινά μας βομβαρδίζουν για χιλιάδες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και λόγω κορωνοϊού, οι καρδιολογικοί άρρωστοι στις εν λόγω περιοχές περιμένουν ακόμη το γιατρό τους. Άγνωστο πότε θα διοριστούν.

Στο Κ.Υ. Ψαχνών σύμφωνα με την έρευνα του κου Μαρίνου υπηρετούν 4 Γενικοί γιατροί αντί για 9 όπως προβλέπει το οργανόγραμμα ενώ από 28 γιατρούς που χρειάζονται στα περιφερειακά ιατρεία υπηρετούν μόνο 13.

Έτσι λοιπόν, με κενά περίπου 240 εργαζομένων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων το μέλλον το νέου νοσοκομείου μας δεν προδιαγράφεται και πολύ ευοίωνο. Μόνο στη Μαιευτική κλινική του νέου νοσοκομείου αναμένεται τους επόμενους μήνες 400 γεννήσεις από εποίκους-μετανάστριες στην ΡΙΤΣΩΝΑ.

Ενδιαφέρον είναι ότι το υπουργείο και η Νέα Διοίκηση δεν έχουν προβλέψει οργανισμό του Νέου Νοσοκομείου. Αυτό σημαίνει, αντίθετα με τα ψέματα που λένε, ότι δεν μπορούν να προκηρύξουν μόνιμες θέσεις προσωπικού, παρά μόνο έκτακτες επικουρικών.

Μόνιμες προκηρύξεις γίνονται μόνο για τα CAMP λαθρομεταναστών.

Πιστεύω λοιπόν, πως τα επίσημα εγκαίνια λόγω αυτών των δεδομένων και του κλίματος που υπάρχει στην Εύβοια, ίσως αργήσουν να γίνουν.

Μέχρι τότε, οι εργαζόμενοι θα «φτύνουν στην κυριολεξία αίμα» και όλοι θα στηρίζονται στον πατριωτισμό, το φιλότιμο και την ευσυνειδησία των Ελληνίδων και Ελλήνων.

Τουλάχιστον θα εργάζονται σε αξιοπρεπές περιβάλλον.

Dr. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πρώην ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΝΟΣ/ΜΕΙΟΥ

«Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ΑΘΗΝΩΝ

Πρώην ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Πρώην ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.