Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Search Our Site

Βασίλης Δημόπουλος:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Επιτέλους κάποια στιγμή θα σταματήσει ο παραλογισμός και η ημιμάθεια, ορισμένων αιρετών στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού;

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση 20-01-2017 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού ζήτησα το λόγο νομίμως από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που μου τον έδωσε και τοποθετήθηκα σε δύο θέματα:

Το πρώτο θέμα ζήτησα από την κ. Δήμαρχο να μου γνωρίσει τον λόγο για τον οποίο εγκαλούμε από τον κ. Ειρηνοδίκη για να παράσχω την Δευτέρα 23-01-2017 διευκρινήσεις σχετικά με θέμα του Δήμου. Επί του συγκεκριμένου έλαβα την απάντηση από την κ. Δήμαρχο όπερ και ικανοποιήθηκα.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε και πάλι ερώτημα προς την κ. Δήμαρχο σχετικά για την ανάληψη από πλευράς του Δήμου των εξόδων για την νομική κάλυψή μου για τις 24-01-2017 για θέμα δημοτικό που εκδικάζεται στην Χαλκίδα. Στην συνέχεια ζήτησα από την κ. Δήμαρχο που είναι και αρχηγός της παρατάξεως που ανήκω και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής να φέρει το θέμα προ ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως ορίζεται από το άρθρο 67 παρ. 7 του Ν3852/2010. Η κ. Δήμαρχος σύννομα αποφάσισε να μην φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά να το φέρει στην Οικονομική Επιτροπή την Δευτέρα 23-01-2017.

Και εδώ αρχίζει ο παραλογισμός και η ημιμάθεια κάποιου τέως Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδημάρχου και νυν Δημοτικού Συμβούλου ο οποίος θέλει πάντοτε να επιδεικνύεται ως παντογνώστης των διαδικασιών και θεμάτων της αυτοδιοίκησης να λαμβάνει το λόγο και με έντονο ύφος και στεντόρεια φωνή να διακηρύσσει τα παρακάτω.

Είπε ο κύριος και επέμενε και έχει καταγραφεί « Ότι σύμφωνα με τον Καλλικρατικό Νόμο εισηγητής θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης είναι ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι και κανείς άλλος ». Υπεραμυνόμενος δε της θέσεώς του διαμήνυε στους πάντες την παντογνωσία του προκαλώντας ότι εδώ τον έχω τον Νόμο και όποιος θέλει μπορεί να τον δει διακόπτοντας την εισήγησή μου με τρόπο μη ενδεικνυόμενο σε αιρετό και στην διαδικασία λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ

Παραπέμπω τον εν λόγο κύριο στο άρθρο 67 παρ. 7 του Ν3852/10 ο οποίος επιλέξει λέει τα κάτωθι: Ο Πρόεδρος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται υποχρεωτικά και όλα τα θέματα που προτείνει ο Δήμαρχος, η Εκτελεστική Επιτροπή, καθώς και η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση – εισήγηση του Προέδρου ή του Δημάρχου ή Συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης και χωρίς συζήτηση με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, ότι ένα θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι’ αυτό με την ίδια πλειοψηφία, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Από τα ανωτέρω περίτρανα αποδεικνύεται ότι κανείς Αντιδήμαρχος και κανείς Δημοτικός Σύμβουλός δεν έχει το δικαίωμα να είναι εισηγητής θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης και θα πρέπει κάποιοι εραστές του προεδρικού θώκου του Δημοτικού Συμβουλίου στις νέες αρχαιρεσίες για το αξίωμα του Προέδρου να κάτσουν και να μελετήσουν και μην αυτοαποκαλούνται ως πρυτάνεις του είδους διότι η ημιμάθεια είναι μήτηρ πάσης κακίας.

Εις ότι αφορά την παρέμβασή μου ήταν καθ’ όλα νόμιμος και αφορούσε προσωπικό μου θέμα και ζήτησα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω του αρχηγού του συνδυασμού και Δήμαρχο του Δήμου όπως ορίζετε από το άρθρο 67 παρ. 7 του Ν3852/2010 και ας μας πουν οι τέως και νυν πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων με ποιο δικαίωμα και ποια νομιμότητα κάποιοι Αντιδήμαρχοι και υπεύθυνοι επιτροπών φέρνουν θέματα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης και λαμβάνονται αποφάσεις.

ΙΣΤΙΑΙΑ 21-01-2017

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.