Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Search Our Site

Η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού είναι σχεδόν έτοιμη, αφού και ο εσωτερικός χώρος της αλλά και ο περιβάλλοντας χώρος μπορούν πλέον να υποδεχθούν τους νεαρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους της.

Σκοπός των ανθρώπων της ΔΗΚΕΙΑ που την οραματίστηκαν και την δημιούργησαν, είναι να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή και άρρηκτη σχέση των παιδιών με το βιβλίο. Με τρόπους όχι συμβατικούς, αλλά φιλικούς και έξω από πεπατημένες οδούς.

Για το λόγο αυτό και σχεδόν από αρχής ξεκίνησε η προσπάθεια και έγινε εφικτή η συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Σίγουρα πρόκειται για ένα εγχείρημα αρκετά διαφορετικό από τα συνηθισμένα ενώ η συμμετοχή της στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας (πάντα υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος) της δίνει επίσης ένα ξεχωριστό χαρακτήρα. Στόχος βέβαια είναι γίνει η βιβλιοθήκη της Αιδηψού ένα κέντρο πληροφόρησης, ένα «ζωντανό κύτταρο» στην κοινότητά μας, έτσι ώστε να δημιουργήσει αυριανούς αναγνώστες, φίλους του βιβλίου.

Η βιβλιοθήκη θα στεγαστεί στο κτήριο του ΚΑΠΗ Αιδηψού το οποίο ανακατασκευάστηκε για το λόγο αυτό και τα εγκαίνιά της ήταν προγραμματισμένα για τις 3 Ιουνίου.

Χθές, στην εκπομπή του Γιάννη Τσελίκα στο Ράδιο Ιστιαία, κάναμε την αποκάλυψη πως τα εγκαίνια της Παιδικής Βιβλιοθήκης της Αιδηψού και τα οποία ήταν προγραμματισμένα για τις 3 Ιουνίου 2017, αναβάλλονται.

Σήμερα λοιπόν ο Γιάννης Τσελίκας μίλησε με την κα Άννα Λουκατζίκου, Πρόεδρο της ΔΗΚΕΙΑ και η οποία επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία μας.

Με την εξέλιξη αυτή, δυστυχώς, το πιο πιθανό είναι να χαθεί η συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη καθώς και η ένταξή της στο πρόγραμμα Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Και το λέμε αυτό μιας και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής είναι η 1η Ιουνίου.

Μιας και την ερχόμενη Πέμπτη 25-5-2017, στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι στα θέματα συζήτησης και το θέμα της αντικατάστασης της Προέδρου της ΔΗΚΕΙΑ, εύλογα γεννάται το ερώτημα αν ο νέος Πρόεδρος θα καταφέρει να ενημερωθεί αλλά κυρίως να «τρέξει» και να προλάβει την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Και βέβαια επίσης αναρωτιόμαστε, αν το κύρος του Δήμου μας έχει πλέον πληγεί απέναντι στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

O ΔΙΑΥΛΟΣ σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από τις εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου του παλιού ΚΑΠΗ που θα στεγάσει την βιβλιοθήκη, αλλά και φωτογραφίες για το πώς είναι σήμερα το εσωτερικό της, λίγες μέρες πριν την παράδοση του έργου.

Για το επίμαχο θέμα της αναβολής των εγκαινίων τώρα: Κατά την κα Λουκατζίκου η Δήμαρχος είχε ενημερωθεί για τα εγκαίνια ένα μήνα πρίν, αλλά και όλες οι διαδικασίες ήταν διαφανείς, ενώ παράλληλα υπήρχε διαρκής ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε έγγραφα που ήλθαν στα χέρια μας αλλά και τα οποία δείχνουν πως η δημιουργία της βιβλιοθήκης ήταν απόφαση του ΔΣ της ΔΗΚΕΙΑ στο πρόγραμμα δράσης που ψηφίστηκε στις 22-01-2016 με την απόφαση 8/2016).

Επίσης το κτήριο του παλιού ΚΑΠΗ παραχωρήθηκε από τον Δήμο στην ΔΗΚΕΙΑ και πάρθηκε η απόφαση 7/2017 με συνεδρίαση της 31-1-2017 να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση της βιβλιοθήκης.

Τα προγραμματισμένα εγκαίνια της βιβλιοθήκης για τις 3 Ιουνίου είναι πλέον παρελθόν και δεν υπάρχει ανακοίνωση για το πότε θα πραγματοποιηθούν.

Και βέβαια πολλοί θα αναρωτηθούν αν αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να περιμένει λίγες ημέρες, να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, να ξεκινήσει το έργο της η βιβλιοθήκη στο πιο τουριστικό σημείο του Δήμου μας και στη συνέχεια να γίνει ο όποιος άλλος σχεδιασμός.

Η απόφαση του ΔΣ της ΔΗΚΕΙΑ για το σχέδιο δράσης και της δημιουργίας της βιβλιοθήκης.

H απόφαση της δημιουργίας της βιβλιοθήκης στο κτήριο του ΚΑΠΗ

e-mail ενημέρωσης για την Παιδική Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρεια απο το προηγούμενο mail

e-mail ενημέρωσης για την Παιδική Βιβλιοθήκη

Παραχώρηση του κτηρίου ΚΑΠΗ για χρήση απο την ΔΗΚΕΙΑ (9-2-2016)

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.