Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Search Our Site

Επίσκεψη στον ΒΙΟΚΑ Αιδηψού πραγματοποίησε ο ΔΙΑΥΛΟΣ News την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση αλλά και με τη συνοδεία του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού Σπύρου Σταματίου.

Ο Γιάννης Τσελίκας για άλλη μια φορά προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει συνέντευξη με τον κο Σταματίου και βέβαια να περπατήσει στους χώρους του Βιολογικού Καθαρισμού, μαζί με την κάμερα του ΔΙΑΥΛΟΥ.

Μπαίνοντας στο χώρο, η μπάρα στην είσοδο ήταν ανοιχτή και σε συζήτηση με τον υπάλληλο του Δήμου που βρίσκεται εκεί με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 8 μήνες, είναι σχεδόν πάντα ανοιχτή. Ανοιχτή είναι και η πόρτα εισόδου ώστε να μπορούν να μπαίνουν τα βυτιοφόρα όλες τις ώρες του 24ωρου. Όπως μας είπε ο υπάλληλος, η μόνη ουσιαστική καταγραφή ασφαλείας γίνεται από τις κάμερες που υπάρχουν στο χώρο. Να αναφέρουμε πως κατά την επίσκεψή μας στο χώρο «άδειασαν» δύο βυτιοφόρα, παρουσία και κάποιων αρμοδίων. Ο κος Σταματίου μας επεσήμανε πως η πόρτα του ΒΙΟΚΑ παλιότερα ήταν όχι μόνο κλειστή, αλλά άνοιγε στα βυτιοφόρα μόνο μετά την επίδειξη της απόδειξης από το ταμείο του Δήμου (δηλαδή το κάθε βυτιοφόρο πλήρωνε το τέλος εναπόθεσης λυμάτων και ο δήμος είχε έσοδα). Μάλιστα είχε συζητηθεί η τοποθέτηση ηλεκτρονικού ελέγχου. Τώρα η είσοδος δεν ελέγχεται ,δεν επιδεικνύεται καμία απόδειξη και ο Δήμος χάνει έσοδα τα οποία είναι και ανταποδοτικά. (σσ: επικοινώνησε μαζί μας η πρώην Αντιδήμαρχος Αιδηψού Άννα Λουκατζίκου, η οποία μας επιβεβαίωσε το γεγονός και μας είπε πως από το Δεκέμβρη του 2016 ως το Μάιο του 2017, η είσοδος γινόταν με έλεγχο).

Εμείς ακολουθώντας το ρητό «η εικόνα είναι χίλιες λέξεις», σας προσκαλούμε να δείτε Video από την «ξενάγηση» που μας έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρο Σταματίου.

Πρώτα δείτε Video με την κατάσταση των εσωτερικών δρόμων αλλά και του γενικού χώρου του ΒΙΟΚΑ. Θα διακρίνεται και εσείς το πρόβλημα που έχει η πρόσβαση σε σημεία του δρόμου, με νεροφαγώματα και μπάζα, αλλά και ξερά κλαδιά. Υπάρχουν σημεία που πραγματικά δεν μπορεί να κινηθεί ένα συμβατικό ΙΧ όχημα, αλλά μόνο 4Χ4.

Στο επόμενο Video ο κος Σπύρος Σταματίου μας περιηγεί στις δεξαμενές επεξεργασίας λυμάτων, περιγράφοντας τη μη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ, με συνέπεια τα λύματα να πέφτουν στη θάλασσα ουσιαστικά με ελλιπή ή σχεδόν καθόλου επεξεργασία.

Τέλος δείτε συνέντευξη του κου Σπύρου Σταματίου στον Γιάννη Τσελίκα, στην οποία μιλά για το πώς ξεκίνησε ο ΒΙΟΚΑ τη δεκαετία του 1990, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λέγοντας πως «εγκαταλείφθηκε εντελώς», για το ελλιπές προσωπικό του από το ξεκίνημα λειτουργίας του, την καταγγελία της Ουρανίας Παπανδρέου για την κακή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ, το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο δήμο για το λόγο αυτό, την κατάθεση Video στον περιφερειάρχη κο Μπακογιάννη όπως και στη Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κα Λίνα Ευσταθίου – Σπανού. Επίσης αναφέρθηκε στο μέτρο της Περιφέρειας για τη συντήρηση Βιολογικών Καθαρισμών. Ο κος Σταματίου επίσης, μας δήλωσε πως έχει φέρει κατά καιρούς ερωτήσεις στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και στη Δημοτική Αρχή, με θέμα τις εισπράξεις του ΒΙΟΚΑ, γιατί σταμάτησε ο εργολάβος συντήρησης και γενικά για την εγκατάληψή του, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να έχει πάρει κάποια απάντηση.

Τέλος, ο κος Σταματίου μας έδειξε αναφορά προς το Δήμο από τον ηλεκτρολόγο Γεώργιο Στέφο, που όπως λέει: «σύμφωνα με την εμπειρία μου από την τριετή προϋπηρεσία (2000 – 2003) οφείλω να ενημερώσω τα εξής».

Στο έγγραφο που ο κος Σταματίου μας επέτρεψε να φωτογραφίσουμε και να δημοσιεύσουμε, αναφέρονται τα προβλήματα στη λειτουργία της μονάδας του ΒΙΟΚΑ Αιδηψού που εντόπισε ο κος Στέφος και τα οποία κοινοποιεί στο Δήμο με ημερομηνία 24-8-2015. Μπορείτε να το διαβάσετε και εσείς παρακάτω: Δείτε και φωτορεπορτάζ απο τον ΒΙΟΚΑ Αιδηψού κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που υπάρχει στην αρχή του άρθρου.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.