Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Search Our Site

Επίσκεψη πραγματοποιεί στο Δήμο μας ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Κοντζιά αλλά και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ασημίνα Παπαναστασίου.

Ο κος Σπανός χθές το πρωί επισκέφθηκε τον Αη Γιώργη Λιχάδας, τη Λιχάδα, τα Γιάλτρα και την Αιδηψό όπου συναντήθηκε με Προέδρους Δημ. Διαμερισμάτων και κατοίκους και μίλησε για προβλήματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια οι Αντιπεριφερειάρχες επισκέφθηκαν το Νέο Πύργο, όπου συνάντησαν τον εφημέριο του χωριού π. Τίτο Γερονικολό και συζήτησαν για την ανακατασκευή του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λιμανάκι και τις δυνατότητες της Περιφέρειας στο να προσφέρει τη βοήθειά της στον τομέα αυτό.

Πρίν συνεχίσουν το «σφιχτό» τους πρόγραμμα, έφαγαν στο γνωστό στέκι ΤΣΙΠΟΥΡΟΜΑΧΙΕΣ στη Σκάλα του Νέου Πύργου.

Το πρόγραμμα στη συνέχεια είχε επίσκεψη στην Ιστιαία όπου μίλησαν με εκπροσώπους Συλλόγων και στη συνέχεια περιοδεία σε χωριά του Δήμου.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την Μονοκαριά στο καφενείο του χωριού, όπου παρουσία του Προέδρου της Δ.Ε Κώστα Βουσουρέλη, μίλησαν για προβλήματα του χωριού. (Δείτε Video με αποσπάσματα των συνομιλιών). Θέμα ήταν τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι δρόμοι, οδικοί και αγροτικοί αλλά και οι αντιπυρικές ζώνες.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στις Μηλιές, όπου επισκέφθηκαν τα καφενεία του χωριού και μίλησαν και εκεί με τους κατοίκους, παρουσία του Προέδρου της ΔΕ Στάθη Παπαδημητρίου. Εκτός από τα θέματα των δρόμων, του τέθηκε και το θέμα έλλειψης Internet στο χωριό αλλά και στον Κρυονερίτη ο οποίος ήταν ο επόμενος σταθμός. Στο καφενείο της πλατείας του χωριού, παρουσία του Προέδρου της ΔΕ Στάθη Ζουζουλή μίλησαν με τους κατοίκους για προβλήματα που τους απασχολούν, δίνοντας έμφαση στα θέματα της ρητινοκαλλιέργειας.

Τέλος οι Αντιπεριφερειάρχες επισκέφθηκαν την Κοκκινομηλιά όπου στα δύο καφενεία του χωριού βρέθηκαν με τον Πρόεδρο της ΔΕ Δημήτρη Δήμου και κατοίκους και τους ενημέρωσαν για δύο φλέγοντα θέματα που τους απασχολούν.

Το θέμα του κακού δρόμου στην είσοδο του χωριού πρώτα, που ο κος Σπανός παραδέχθηκε την αργοπορία της Περιφέρειας στο να κατασκευασθούν τα προβληματικά σημεία. Όπως είπε ο κος Φάνης Σπανός, τράβηξε το έργο πιο πίσω η γραφειοκρατία αλλά και ο καιρός. Τα χρήματα όμως υπάρχουν, είναι δεσμευμένα και μόλις ο καιρός το επιτρέψει θα ξεκινήσει το έργο μιας και πρόθεσή του είναι να γίνει σωστά και να είναι ένα έργο που θα μείνει στο χρόνο και όχι σε λίγους μήνες να υπάρχει και πάλι πρόβλημα.

Στη συνέχεια ενημέρωσε για το φλέγον θέμα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Κοκκινομηλιάς από το Σεπτέμβριο και έχει να κάνει με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους ( Ο ΔΙΑΥΛΟΣ έχει ήδη ασχοληθεί στο παρελθόν, όπως και ο Γιάννης Τσελίκας μέσα από το Ράδιο Ιστιαία 100,4).

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπανός, ένα λάθος στο σύστημα που δεν εμφάνιζε την Κοκκινομηλιά στο διαγωνισμό διορθώθηκε άμεσα και αν ο ενδιαφερόμενος ταξιτζής καταθέσει όπως δεσμεύτηκε μέχρι αύριο Παρασκευή την αίτησή του, η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει τη Δευτέρα ώστε να εγκρίνει το αίτημα και τα παιδιά θα αρχίσουν να μεταφέρονται στα σχολεία τους από την ερχόμενη Τρίτη, το πολύ Τετάρτη. Σημειωτέων πως ο κος Σπανός είπε πως η Περιφέρεια και ο ίδιος προσωπικά συμπίεσε τις χρονικές δυνατότητες κινούμενος στα όρια του νόμου και αν και αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του γονιών, έκανε όπως είπε το καλύτερο και σε γρήγορο χρόνο για να υπάρξει αυτή η λύση.

Σήμερα Πέμπτη, οι Αντιπεριφερειάρχες θα επισκεφθούν τη Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου Σπανού, στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη στο Ράδιο Ιστιαία και ακολούθως θα συνεχίσει την περιοδεία του στα χωριά του Δήμου μας. Συγκεκριμένα θα επισκεφθεί Ασμήνιο – Πευκί, Αγριοβοτάνι, Ελληνικά, Βασιλικά και τέλος τους Παπάδες (αν και δεν ανήκει στον Δήμο μας).

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.