Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Search Our Site

Στην αίθουσα στο λιμανάκι Νέου Πύργου, χθές Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κατοίκων του χωριού (και όχι μόνο) με θέμα συζήτησης το χρόνιο πρόβλημα στο δρόμο της Νησιώτισσας.

Η συνάντηση οργανώθηκε από ομάδα νέων του χωριού του Νέου Πύργου, έξω από κόμματα και δημοτικές αντιπαραθέσεις, με μόνο στόχο να οργανωθούν δράσεις που θα πιέσουν τους αρμόδιους να επισπεύσουν την κατασκευή του προβληματικού δρόμου που αποτελεί κίνδυνο για όσους περνούν από εκεί.

Την κουβέντα συντόνισε το μέλος της ομάδας νέων Δημήτρης Παπαστάθης.

Στη συνάντηση παραυρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σπανός, ο πρώην Αντιδήμαρχος και νύν εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Ωρεών Κυριάκος Βογιατζής, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Δημόπουλος, αλλά και μέλη των συλλόγων του χωριού, των Ωρεών, η Πρόεδρος της ΤΚ Ταξιάρχη κα Γεωργία Κωνσταντάγκα και φυσικά πολύς κόσμος , περίπου 70 άτομα.

Στην αρχή ξεκαθαρίστηκε πως ο συγκεκριμένος δρόμος ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και στη συνέχεια έγινε ενδελεχής συζήτηση για το τι έγινε στο παρελθόν και κυρίως για το τι θα πρέπει να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Το μέλος του συλλόγου των Αθηνών κος Βούλγαρης τόνισε πως στο πρόσφατο παρελθόν με παρέμβαση που έκανε ο σύλλογος στην Εισαγγελία, ο πρώην Δήμαρχος Ζάχος Χριστοφής καταδικάστηκε πρωτόδικα για το συγκεκριμένο θέμα.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Κυριάκος Βογιατζής που μεταξύ άλλων είπε πως έχει γίνει γεωλογική μελέτη και επειδή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου δεν μπορούσε να κάνει μελέτη, έκανε αίτημα στη Χαλκίδα, το οποίο όμως απορρίφθηκε λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης κατάρτισης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Θανάσης Σπανός που μεταξύ άλλων είπε πως η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας εξοπλίστηκε με κατάλληλα προγράμματα και με αναβάθμιση του προσωπικού της και έτσι μπορεί πλέον να κάνει την τεχνική μελέτη. Δεσμεύτηκε πως αυτό έχει ήδη ξεκινήσει και πως μπορεί να πάει αντιπροσωπεία στο Δήμο να το διαπιστώσει, και πως η μελέτη αυτή με εντολή της Δημάρχου θα είναι έτοιμη πριν τις εκλογές, ενώ θα αναμορφωθεί ο Προϋπολογισμός ώστε να ενταχθεί η κατασκευή του δρόμου σαν έκτακτο γεγονός. Συμπλήρωσε πως ο Δήμος έχει εξασφαλίσει έργα 24 εκατομμυρίων ευρώ, έργα που θα γίνουν την επόμενη τετραετία.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Βασίλης Δημόπουλος που με περιεκτικό λόγο είπε πως ο κος Σπανός δεν ήταν ακριβής, μιας και ο Δήμος μας δεν έχει ακόμα εγκεκριμένο προϋπολογισμό και ακόμα κινείται με αυτόν του προηγούμενου έτους. Επίσης είπε πως αν δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη δεν μπορεί να μπεί το έργο με αναμόρφωση προϋπολογισμού, αλλά και πως πρέπει αυτό να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή και στη συνέχεια να περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που σημαίνει πρακτικά πως δεν προλαβαίνει να γίνει αυτό στην τρέχουσα δημοτική θητεία.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Κοντζιάς αφού χαιρέτησε την κίνηση των νέων του Νέου Πύργου, απάντησε σε ερώτημα πως αν συμβεί ατύχημα υπεύθυνος είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος. Τόνισε πως ο Βασίλης Δημόπουλος ήταν απόλυτα ακριβής στα όσα είπε και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήματα του Κ. Βογιατζή και του Θ. Σπανού. Ουσιαστικά απάντησε για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο θέμα του δρόμου, λέγοντας πως ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης είπε στο Δήμο μας «βάζω τα χρήματα, φέρτε μου μελέτη». Επίσης ξεκαθάρισε πως ο Δήμος μας δεν έκανε ποτέ αίτημα στην Περιφέρεια για συνδρομή της στο πρόβλημα, αφού ποτέ ένα τέτοιο θέμα δεν ήλθε προς συζήτηση και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

Στη συνέχεια η συζήτηση συνεχίστηκε με προτάσεις πολιτών για το ποια θα μπορούσε να είναι η δράση τους ώστε να πιέσουν για τη λύση του προβλήματος (κλείσιμο δρόμου, έκδοση φυλλαδίων, κατασκευή φακέλου με ανάλυση του προβλήματος κλπ).

Τελικά συστήθηκε πενταμελής επιτροπή για να συντάξει κείμενο που θα δοθεί στη Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού και δόθηκε ραντεβού για νέα συνάντηση σε 15 ημέρες.

Δείτε το φωτορεπορτάζ και αργότερα θα υπάξουν και VIDEO

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.