Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Search Our Site

Εχθές Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Θερμαί Σύλλα» στα Λουτρά της Αιδηψού, η οποία τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού καθώς σχετιζόταν με την τοπική ιστορία και μυθολογία της Αιδηψού.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ελάτε να γνωρίσουμε τον τόπο μας» αποτέλεσε την εναρκτήρια προσπάθεια του Τοπικού Τμήματος Ιστιαίας- Αιδηψού της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών , η οποία σε συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, φιλοδοξεί να αποκαλύψει μέσα από μια σειρά οπτικοακουστικών προβολών στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου μας, την κρυμμένη για τους περισσότερους ιστορία και μυθολογία κάθε σημείου ορόσημου. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να ξεναγηθεί ο ενδιαφερόμενος πολίτης καθώς και όλοι οι σχετιζόμενοι με τον τουρισμό και την εκπαίδευση στην ιστορία, στην μυθολογία, στους θρύλους αλλά και στα αληθινά γεγονότα τα οποία συνέβησαν στις περιοχές και να γίνουν προτάσεις σχετικά με την αξιοποίησή τους στο επίπεδο του τουρισμού.

Η πρώτη εκδήλωση λοιπόν είχε μεγάλη επιτυχία καθώς η αίθουσα συνεδρίων γέμισε από κόσμο που θέλησε να ξεναγηθεί στα κρυμμένα μυστικά της Αιδηψού από τους τέσσερις ομιλητές, τον κ. Αλέξανδρο Καλέμη, συγγραφέα πάνω από 50 βιβλίων που αφορούν την Βόρεια Εύβοια και την ιστορία της, την κ. Ασημίνα Ντέλιου, συγγραφέα δύο βιβλίων με θέμα τη λαογραφία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και τον κ. Αντώνη Γρεμμενά, περιβαντολόγο και ειδικό μελετητή της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας της Βόρειας Εύβοιας. Την τετράδα συμπλήρωσε η κ. Μαρία Αναγνώστου, αρχιτέκτονας, η οποία τόνισε την ανάγκη για αρχιτεκτονική συμμόρφωση του αστικού τοπίου της Αιδηψού με βάση τα διεθνή πρότυπα προκειμένου να αναδειχτούν τα μνημεία της περιοχής.

Να σαημειώσουμε πως την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

Την προβολή και τις ομιλίες παρακολούθησαν ο αιδ/τος αρχιερατικός επίτροπος π. Ηλίας Ευθυμιόπουλος και οι ιερείς των Λουτρών της Αιδηψού και των πλησίον χωριών, ο βουλευτής Ευβοίας κ. Συμεών Κεδίκογλου, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαρία Αναγνώστου, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννης Κοντζιάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Τοπικών Συμβουλίων και εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων του τόπου, καθώς και πλήθος πολιτών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Με κριτήριο την επιτυχία της εκδήλωσης, αναμένουμε με ανυπομονησία και την επόμενη, φιλοδοξώντας ότι η προσέλευση του κόσμου, θα είναι ακόμη περισσότερη.

Δείτε το φωτορεπορταζ στο σύνδεσμο στην αρχή της ανάρτησης και τα Video απο τα LIVE που κάναμε με όλη την εκδήλωση....

(ΣΣ: ο χαιρετισμός του δημάρχου υπάρχει δημοσιευμένος και σε ξεχωριστή ανάρτηση)

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.