Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Search Our Site

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες λόγω κορωνοϊού - Το μέτρο ξεκινά στις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου.

Mε νέο του μήνυμα για τον κορωνοϊό στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Πριν από λίγο έδωσα εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, από αύριο δηλαδή, να ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια».

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι κάθε πολίτης που θα βγαίνει από το σπίτι του θα πρέπει να έχει στην κατοχή του δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο ή έγγραφο εργοδότη και να το επιδεικνύει σε έλεγχο της αστυνομίας. Το πρόστιμο για τους παραβάτες ορίζεται στα 150 ευρώ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. «Έτσι, από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα» εξήγησε ο πρωθυπουργός για τις μετακινήσεις που επιτρέπονται μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα τεθεί σε ισχύ στις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2020.

«Πρέπει να γίνει εγκαίρως, πριν να είναι αργά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας ότι «ο χρόνος δεν μετριέται πλέον σε μέρες, αλλά σε ώρες». Και συμπλήρωσε: «Στο όνομα του συλλογικού καλού προχωρώ στην συγκεκριμένη απόφαση. Έχω ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού αναφέρθηκε στην Ιταλία, όπου κάθε δύο λεπτά πεθαίνει και ένας ασθενής με κορωνοϊό, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αφήσει κάτι τέτοιο να συμβεί και στην Ελλάδα. Παράλληλα, ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που κατάλαβαν την απειλή και τηρούν την οδηγία #menoumespiti.

«Δεν θα αφήσω, ωστόσο, μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών. Γιατί οι λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους» σημείωσε με νόημα για τους «απείθαρχους» του κορωνοϊού που προχώρησαν σε άσκοπες μετακινήσεις και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από Δευτέρα 22 Μαρτίου, στις 06.00 το πρωί έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση ότι επιβεβαιώθηκαν 94 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Δείτε το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.