Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Search Our Site

Ξεκίνησαν χθες οι καλοκαιρινές δράσεις στη Δημοτική Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Ιστιαίας – Αιδηψού στη Λουτρόπολη.

Ο προαύλιος χώρος της βιβλιοθήκης στην κυριολεξία πλημμύρισε από παιδιά και γονείς (που έφτασαν σχεδόν τα εκατό άτομα) και που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των υπεύθυνων και απόλαυσαν τον γνωστό καραγκιοζοπαίχτη Άθω Δανέλη.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, η αναπληρώτρια Δημάρχου Νατάσα Φουρνάρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Αλεξανδρής, αντιδήμαρχοι, ο επικαφελής της Λαϊκής Συσπέιρωσης Θανάσης Καμαράτος και μέλη της τοπικής κοινότητας. Παρών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή μας.

Την εκδήλωση άνοιξε η συντονίστρια Λίλιαν Δούμα η οποία μίλησε για τους στόχους της συντονιστικής ομάδας και του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού σε σχέση με την βιβλιοθήκη και τόνισε πως «μία βιβλιοθήκη μπορεί να αποτελέσει και μία κοιτίδα πολιτισμού, με την ευρύτερη έννοια του όρου, γι αυτό και σημαντικά πρόσωπα από διάφορους χώρους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια» αναφερόμενη στη συμμετοχή του νομικού και πρώην συνήγορου του παιδιού Γιώργου Μόσχου στην ομάδα συντονισμού αλλά και τη πολύτιμη επιστημονική στήριξη της Ειρήνης Βοκοτοπούλου (κοινωνιολόγος, ειδική σε θέματα ανάγνωσης, συνεργάτιδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και σχεδιάστρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών).

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς που χαιρέτησε με χαρά τους παρευρισκόμενους, λέγοντας πως οι άνθρωποι που τρέχουν τη βιβλιοθήκη είναι η ίδια ομάδα που οραματίστηκε και ξεκίνησε την παιδική βιβλιοθήκη, μιλώντας ξεχωριστά για την γιατρό Άννα Λουκατζίκου λέγοντας πως δικό της όνειρο ήταν η δημιουργία της. Λίγο πριν τελειώσει ευχαρίστησε για την παρουσία του τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μίλτο Χατζηγιαννάκη.

Ακολούθησε η προβολή ενός τρίλεπτου βίντεο με θέμα το σκοπό των εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης και ακολούθησε η παράσταση με τον καραγκιοζοπαίχτη Άθω Δανέλη με το έργο «ο καραγκιόζης βιβλιοθηκάριος». Μέσα από το έργο ο καταξιωμένος καραγκιοζοπαίχτης πέρασε με χιούμορ στους μικρούς ακροατές μηνύματα για τη σημασία της βιβλιοθήκης Ιστιαίας – Αιδηψού αλλά και για αυτό που ζούμε στη χώρα μας με τον Covid-19. .

Στο τέλος της ανάρτησης δείτε Video και φωτορεπορτ΄λαζ απο την εκδήλωση... Πλούσιο φωτορεπορτάζ δείτε στο σύνδεσμο στην αρχή της ανάρτησης

Το πρόγραμμα των δράσεων Δημοτική Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Ιστιαίας – Αιδηψού έχει ως εξής:

Δευτέρα 27.7.20 Έναρξη με παρουσίαση της βιβλιοθήκης στα παιδιά και θέατρο σκιών από τον Άθω Δανέλλη «Ο Καραγκιόζης στη βιβλιοθήκη», ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.

Τετάρτη 29.7.20 Σύμβολα - ιστορίες – εικόνες, θεατρική και εικαστική αποτύπωση με αφορμή ένα βιβλίο για παιδιά 6 ετών και άνω, ώρα έναρξης 7:30 μ.μ.

Παρασκευή 31.7.20 «Ο κύβος ερρίφθη», εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για ενήλικες με τον θεατρολόγο Σταύρο Μπούτσικα, ώρα έναρξης 7:30 μ.μ.

Δευτέρα 03.8.20 Στιγμές χαλάρωσης και γωνιές ανάγνωσης στον κήπο, ελεύθερη δραστηριότητα για όλες τις ηλικίες, 7:30 - 9:30 μ.μ.

Τετάρτη 05.8.20 Προβολή ταινίας animation «Το αγόρι και ο κόσμος» του Alê Abreu, για παιδιά από 7 ετών και ενήλικες, ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.

Παρασκευή 07.8.20 Ανάγνωση & δράση για παιδιά 4-6 ετών, ώρα έναρξης 7:30 μ.μ.

Δευτέρα 10.8.20 Ανάγνωση σε συνέχειες μέρος Ι & δράση για παιδιά 7-12 ετών, ώρα έναρξης 7:30 μ.μ.

Tρίτη 11.8.20 Ανάγνωση σε συνέχειες μέρος ΙΙ & δράση για παιδιά 7-12 ετών, ώρα έναρξης 7:30 μ.μ

Πέμπτη 13.8.20 Στιγμές χαλάρωσης και γωνιές ανάγνωσης στον κήπο, ελεύθερη δραστηριότητα για όλες τις ηλικίες, 7:30 - 9:30 μ.μ.

Δείτε το Video παρουσίασης της Παιδικής Βιβλιοθήκης...

Η Λίλιαν Δούμα ανοίγει τις εκδηλώσεις της παιδικής βιβλιοθήκης...

ο χαιρετσιμός του Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά...

Αποσπάσματα απο την παράσταση με τον Άθω Δανέλη....

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.