Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Search Our Site

Έχουμε και στο παρελθόν αναφερθεί στα προβλήματα της ύδρευσης σε τοπικές κοινότητες του Δήμου μας.

Πέρσι τον Αύγουστο μάλιστα κάναμε επιτόπιο ρεπορτάζ για τα προβλήματα που υπήρχαν στο απομακρυσμένο χωριό της Λιχάδας.

Η Δημοτική Αρχή αν και τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος, παρόλα αυτά όμως εξακολουθεί να υφίσταται και οι κάτοικοι τόσο στα Γιάλτρα όσο και στα Μπάνια Γιάλτρων, εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται καθημερινά.

Ο ΔΙΑΥΛΟΣ News βρέθηκε σε καφενείο του χωριού Γιάλτρων και μίλησε με κατοίκους του χωριού (ανάμεσά τους ο τελευταίος Κοινοτάρχης Γιώργος Μπαλτούκας, ο εφημέριος του χωριού π. Αλέξανδρος και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Χρήστος Τριβέλης).

Το θέμα της ύδρευσης των Γιάλτρων είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες) τους κατοίκους του χωριού, ένα πρόβλημα που ανεξάρτητα Δημοτικής Αρχής και υποσχέσεων, τελικά εξακολουθεί να υφίσταται διαχρονικά.

Η συζήτηση με τους κατοίκους επικεντρώθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης αλλά και στο πρόβλημα των σκουπιδιών, που όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι είπαν, είναι αυτά που τους ταλαιπωρούν περισσότερο.

«Πληρώνουμε τα Δημοτικά Τέλη με συνέπεια και αν και είναι ανταποδοτικά, τελικά δεν έχουμε τις αντίστοιχες παροχές» μας είπαν κάτοικοι.

Στο θέμα «νερό» καταγγέλλουν πως τις περισσότερες φορές οι βρύσες τρέχουν αλμυρό νερό με όσες συνέπειες έχει αυτό, αλλά και λάσπη κάποιες άλλες, ακόμα και σκουλήκια (παραθέτουμε Video που μας έδωσε κάτοικος), ,με τα κοντέινερ που μπήκαν για να λύσουν το θέμα να μην έχουν μπεί ακόμα σε λειτουργία και με τις δεξαμενές να είναι εκτεθιμένες και απροστάτευτες. Εξακολουθεί στο χωριό να υπάρχουν δύο δίκτυα ύδρευσης, με τους κατοίκους τελικά να αγοράζουν νερό για να εξυπηρετηθούν. Μάλιστα τόνισαν ότι εδώ και μέρες έχει χαλάσει το μοτέρ που τροφοδοτεί το χωριό με νερό, εντείνοντας το πρόβλημα ακόμα περισσότερο εν μέσω καλοκαιριού.

Και το θέμα των σκουπιδιών είναι έντονο, με την περιοχή να μην καθαρίζεται επιμελώς και με σκουπίδια να μένουν για μέρες στους κάδους ή ακόμα και στην παραλία, που «ούτε οι ομπρέλες δεν ανανεώθηκαν ή συντηρήθηκαν», όπως λένε οι κάτοικοι.

Ο ΔΙΑΥΛΟΣ News Μίλησε όχι μόνο στο καφενείο των Γιάλτρων αλλά κατέβηκε στα Μπάνια και μίλησε με περαστικούς που βρήκε εκεί και οι οποίοι ελευθέρα είπαν την άποψή τους. Κάτοικοι που είτε είναι μόνιμοι στην περιοχή, ή έχουν έλθει για καλοκαιρινές διακοπές.

Να τονίσουμε έδω, πως στην κάμερα του ΔΙΑΥΛΟΣ News όσοι μίλησαν, μίλησαν ελεύθερα και χωρίς επιλογή και μάλιστα πρόθυμα και επώνυμα.

(Να διευκρινίσουμε πως όσα ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία λέγονται, ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν τα υιοθετεί κατά ανάγκη και είναι απόψεις αυτών που τα εκφράζουν).

Αφήνουμε όμως τους κατοίκους του χωριού (μόνιμους η και επισκέπτες) να μιλήσουν για το πρόβλημα.

Έχουμε χωρίσει σε δύο ενότητες τη συνομιλία μας, με το πρώτο να επικεντρώνεται στο πρόβλημα νερού. Το δεύτερο έχει να κάνει με τα σκουπίδια αλλά και με το πρόβλημα του νερού. (αργότερα θα δημοσιεύσουμε όλα τα Video αμοντάριστα).

(ΣΣ:Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Τσελίκα που χωρίς τη δική του αφιλοκερδή συμμετοχή το ρεπορτάζ δε θα μπορούσε να γίνει.)

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.