Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Search Our Site

Σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΤΚ Ροβιών Γιώργο Μαρούδη, είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα και ενημέρωση, σε σχέση με πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ίδιος, πάντα με κέντρο τις Ροβιές.

Έτσι λοιπόν, πριν περίπου 4 μήνες, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροβιών Γιώργος Μαρούδης βρέθηκε στην Περιφέρεια και συζητήθηκαν θέματα του χωριού με έμφαση σε έργα υποδομής όπως το αλιευτικό καταφύγιο στις Ροβιές και η καταπολέμηση της Νεανικής Ανεργίας.

Όπως μας τόνισε στην κουβέντα μος ο κ. Μαρούδης : «Η ιδέα ήταν ένα πλάνο που θα συνδύαζε συγκεκριμένα έργα υποδομής, με καινοτόμες δράσεις γύρω από τον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα.

Έχει γίνει όμως κάτι περεταίρω;

Δυστυχώς, η διοίκηση του Δήμου λόγω διαφόρων εσωτερικών προβλημάτων, δε μπορεί να κινηθεί και ως εκ τούτου αυτό καθυστέρησε την οποιαδήποτε δράση.

Παρόλο που η απογοήτευση ήταν μεγάλη, δε στάθηκε ικανό εμπόδιο για αυτά που έρχονται. Συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα σχεδιάστηκε πλάνο Β΄ το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

- Στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ροβιών και άλλων περιοχών

- Αποτελεσματικότερη τοπική διακυβέρνηση με τη χρήση νέων τεχνολογιών

- Δημιουργία επιτροπής προσώπων για επίλυση καθημερινών ή πιο σύνθετων προβλημάτων βάσει των skills τους

- Συζήτηση για την εφαρμογή του πλάνου με τους επιχειρηματικούς φορείς

- Δημιουργία youth initiative βάσει καλών πρακτικών του εξωτερικού για την προώθηση των αναγκών και ιδεών της νεολαίας.

Επί της ουσίας, το όραμα είναι να επιχειρηθεί αυτό που η έλλειψη του στην Ελλάδα είναι η πηγή του κακού: συνεργασία.

Για τις δύο τελευταίες δράσεις θα ανακοινωθούν σύντομα ημερομηνίες για συνάντηση, ενώ θα επιχειρηθεί να μπορέσουν να συμμετάσχουν και άτομα που μπορεί να βοηθήσουν και αγαπάνε το μέρος, αλλά τη δεδομένη στιγμή δε μένουν εκεί.

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.