Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΑΤΟΠΟΝΟΗΜΑΤΑ

Search Our Site

...γράφει ο Τάσος Μπίρης

Ξεκίνησα λοιπόν να ψάχνω την θεματολογία που θέλω να πραγματευτώ και να μοιραστώ μαζί σας, στα «Ατοπονοήματα, περί τέχνης και δη Φωτογραφικής» και μια με τραβάνε τα βιβλία, μια η ίδια η ζωή.

Κοιτάζω το πρώτο άρθρο στα Ατοπονοήματα και διαβάζω στον τίτλο «Εισαγωγή».

Όλη η ζωή μας είναι μια εισαγωγή. Πότε να μπούμε στο κυρίως θέμα, πότε να γράψουμε επίλογο. Μακάρι λοιπόν οι ζωές μας να μένουν σε μια εισαγωγή που να απομακρύνει τον επίλογο από αυτές.

Θέλω να μιλήσω, να πω κάτι και πάλι σε μια νέα εισαγωγή μπαίνω. Εισαγωγή στην ζωή; Εισαγωγή στην τέχνη; Εισαγωγή στην φωτογραφία; Ποια τέχνη θα μου πει κάποιος, αφού στο προηγούμενο άρθρο σε μια παράγραφο, έγραψες την λέξη πρόβλημα τρεις φορές;

Ένας κύκλος όλα γύρω μας, τέχνη και ζωή, από την τέχνη στην ζωή και πίσω, σφιχταγκαλιασμένα, για να κεντήσουν την «Τέχνη της ζωής», εκεί όπου μπορούμε να γίνουμε όλοι καλλιτέχνες!

Εργαλείο λοιπόν η τέχνη, που μας βοηθάει στην κατανόηση της «τέχνης της ζωής».

Γράφει ο Ελύτης στην Ιδιωτική του Οδό: «…Χρειάζεται συνεχώς ν απωθείς, ν αποποιείσαι , να επιλέγεις , να υιοθετείς. Η πιο σώφρων στάση μπορεί να ναι κι η πιο τολμηρή, δεν ξέρεις. Αλλά πρέπει να δοκιμάσεις. Να δοκιμάσεις με τον ίδιο τρόπο, που δοκιμάζει ο Σολωμός δεκαεννέα φορές τον ίδιο στίχο.

Επειδή-κοντά στ άλλα πρέπει να το υπενθυμίζει κανείς αυτό- η ακριβολογία στην σκέψη, δεν συμπίπτει πάντοτε με την ακριβολογία στα αισθήματα. Πόσο μάλλον στα οράματα ή στους διασκελισμούς που απαιτούνται για να κινηθείς σ ένα επίπεδο υπεράνω πολύ της χρηστικής πραγματικότητας.

Εκεί που κατοικούν οι θεοί κι οι πιο ανεπαίσθητες αποκλίσεις αποκτούν τεράστιες διαστάσεις και δείχνουν πόσο βάρος έχει και στις πράξεις μας και στον νου μας εκείνο που θεωρούσαμε ασήμαντο.

Ίσως – δεν είναι παράξενο- οι μεγάλες και συνεχείς αποτυχίες μας εκεί να οφείλονται. Σ αυτήν την παράλειψη.»

Ας έχουμε λοιπόν κατά νου πως η τέχνη δεν είναι ξεκομμένη από τις ζωές μας κι αν είναι ίσως αυτό να φταίει για τις μεγάλες και συνεχείς αποτυχίες μας. Σ αυτήν την παράλειψη!

Συνεχίζεται…

ΣΣ: όλα τα άρθρα μπορείτε να τα βρείτε στην ενότητα ΑΤΟΠΟΝΟΗΜΑΤΑ, κάτω απο την βασικη επιλογή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.