Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Search Our Site

γράφει η Λίτσα Μπεκιάρη

Η Σχολή Κινηματογράφου-Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου φιλοξένησε, τη Πέμπτη 22 Ιουνίου , την ιδιωτική πρώτη προβολή του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Προκόπη Δάφνου, για τον σκηνοθέτη Γιώργο Πετρίδη.

Ο Γιώργος Πετρίδης, απόφοιτος και ο ίδιος της Σχολής Σταυράκου, θεωρείται αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες κινηματογράφου και τηλεόρασης. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη, σε περισσότερες από 50 ταινίες όπως «Η Θεία μου η χίπισσα», «Μουσίτσα», «Ζητείται ψεύτης», «το κοροϊδάκι της δεσποινίδος» και σκηνοθέτησε ταινίες όπως «Το παιδί του μεθύστακα», «Αν έχεις τύχη», «Αριστοτέλης ο επιπόλαιος», «Η Αθήνα τη νύχτα».

Συνέχισε στη τηλεόραση με τηλεοπτικές σειρές όπως το «Μεθοριακό Σταθμό» που μας κράτησε συντροφιά για 7 και πλέον χρόνια, τον «Μικρό Ήρωα», «Ο Μανώλης ο Ντελμπεντέρης» και πολλές άλλες. Υπήρξε από τους πρωτοπόρους σκηνοθέτες στην μεταγλώττιση, με σειρές που όλοι μας θυμόμαστε με νοσταλγία όπως «Το μικρό σπίτι το λιβάδι», «Επικίνδυνες Αποστολές» και «Carrusel».

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει, μέσα από πλούσιο αρχειακό υλικό και προσωπικές εξιστορήσεις του ίδιου του σκηνοθέτη αλλά και συνεργατών του, την πορεία του Γιώργου Πετρίδη. Έτσι, θα μπορούσε κανείς να πει ότι δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθεί ο θεατής σε στιγμές της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου και να κάνει μία νοσταλγική αναδρομή στα πρώτα χρόνια της τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Προκόπης Δάφνος

Μοντάζ: Ελένη Τόγια

Μουσική επιμέλεια: Άννα Πασχαλίδου

ΣΣ: στην φωτογραφία φαίνονται από αριστερά προς τα δεξιά: Μαριλίζ Ριτσάρδη, Γιώργος Πετρίδης , Προκόπης Δάφνος, Ελένη Τόγια, Φώτης Πετρίδης και μπροστά η Άννα Πασχαλίδου και προέρχεται απο το " αρχείο Γιώργου Πετρίδη ",

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.