Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

Search Our Site

γράφει η Ασημίνα Ντέλιου

Από το έργο «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι» του Μίλαν Κούντερα σήμερα το απόσπασμά μας, ένα απόσπασμα που μιλάει για την ανάγκη μας να δίνουμε το στίγμα μας, να μας παρακολουθούν κάποιοι και για τις τέσσερις κατηγορίες στις οποίες ανήκουμε ανάλογα με το ποιοι επιλέγουμε να μας παρακολουθούν…

Γράφει λοιπόν ο Κούντερα:

«Όλοι έχουμε ανάγκη να μας κοιτάνε . Ανάλογα με τί είδους είναι το βλέμμα κάτω απ΄ το οποίο θέλουμε να ζούμε , μπορούμε να καταταγούμε σε 4 κατηγορίες:

α) Η πρώτη αναζητάει το βλέμμα ενός ατέλειωτου αριθμού ανώνυμων ματιών, μ’ άλλα λόγια το βλέμμα του κοινού.

β) Στην δεύτερη κατηγορία εκείνοι που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το βλέμμα ενός πλήθους γνώριμων ματιών.

γ)Τρίτη η κατηγορία αυτών που έχουν ανάγκη να βρίσκονται κάτω από το βλέμμα του αγαπημένου προσώπου.

δ)Τέλος η τέταρτη, η πιο σπάνια, αυτών που ζουν κάτω απ΄ τα φανταστικά βλέμματα πλασμάτων που είναι απόντα. Είναι οι ονειροπόλοι.»

Στην εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , με μια πλειάδα εικόνων και ερεθισμάτων να μας κατακλύζουν καθημερινά από διάφορα μέσα πληροφόρησης και με έναν ωκεανό πληροφοριών που μπορεί να δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι, με ασήμαντες αφορμές, εσείς, σε ποια κατηγορία εντάσσετε τον εαυτό σας;

Σας εύχομαι μια υπέροχη εβδομάδα!

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.