Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

Search Our Site

Γράφει η Ασημίνα Ντέλιου

Με αφορμή τις πρόσφατες πανελλήνιες εξετάσεις και την διακαή επιθυμία γονιών και παιδιών για μια θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας η στήλη μας φιλοξενεί σήμερα μια ιστορία με προέλευση την αρχαία Ινδία.

Κάποτε, στα πολύ παλιά χρόνια, ένας σοφός γέροντας γκουρού δίδασκε τους μαθητές του. Σε μια βόλτα τους στη φύση όπου ήταν βυθισμένοι όλοι στις σκέψεις τους ο δάσκαλος περπατούσε μπροστά και πίσω του ακολουθούσε ένας από τους μαθητές ο οποίος διακατεχόταν από έναν έντονο λογισμό. Σε κάποια στιγμή, λοιπόν, λέει ο μαθητής στον γέροντα:

«Δάσκαλε, θα ήθελα να μου πεις αν υπάρχει κάποιο μυστικό με το οποίο θα ξέρω με σιγουριά πότε θα πετύχω και πότε όχι;»

Ο σοφός δάσκαλος κοίταξε το μαθητή όμως δεν έδωσε καμία απάντηση. Ο μαθητής όμως δεν τα παράτησε. Λίγο αργότερα ξαναρώτησε:

“Δάσκαλε, σε ρώτησα και σε παρακαλώ να μου απαντήσεις αν υπάρχει τρόπος να ξέρω πότε ”. Και πάλι ο δάσκαλος δεν του έδωσε καμία απάντηση.

Τρίτη φορά, λίγο αργότερα ο μαθητής ξαναρώτησε

“Δάσκαλε, σε παρακαλώ, απάντησε μου σ΄ αυτό που σε ρώτησα”.

Όμως και πάλι απάντηση δεν πήρε.

Ο περίπατος συνεχιζόταν κανονικά με τους μαθητές αφοσιωμένους στη μελέτη της φύσης και τον μαθητή που ρωτούσε να σκέφτεται γύρω από το γιατί δεν του απαντά ο δάσκαλος στην ερώτησή του. Σε κάποια στιγμή που περνούσαν δίπλα από μια μικρή λίμνη, ο γέροντας γύρισε ξαφνικά, έπιασε από τα μαλλιά τον μαθητή και του έβαλε το κεφάλι μέσα στο νερό. Τον κρατούσε εκεί και ο μαθητής χτυπιόταν προσπαθώντας να βγεί έξω από το νερό και να πάρει ανάσα. Ύστερα από λίγο, ο μαθητής είχε εξαντλήσει όλον τον αέρα που είχε στα πνευμόνια του και έπαψε να αντιστέκεται. Τότε ο γέροντας του έβγαλε το κεφάλι από το νερό και ο μαθητής που είχε στερηθεί το οξυγόνο, πήρε μια βαθιά και γεμάτη ένταση εισπνοή. Τότε ο σοφός δάσκαλος του είπε «Αν αυτό που θέλεις στη ζωή σου το θέλεις όσο και αυτή την αναπνοή που πήρες τώρα, τότε θα είσαι σίγουρος ότι θα πετύχεις».

Σας εύχομαι να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα και να δαπανάτε την όμορφη ζωή σας σε στόχους τόσο σημαντικούς (αν υπάρχουν) όσο μια ανάσα σας!

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.