Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

Search Our Site

της Ασημίνας Ντέλιου

Με αφορμή σήμερα το βιβλίο του διδάκτορα επιχειρησιακής ψυχολογίας κ. Α. Ροδαφηνού με τίτλο «Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι… και καταφέρνουν πάντα να μας χαλάνε τη μέρα» ένα μικρό απόσπασμα που περιλαμβάνει την συμβουλή που ο ίδιος θεωρεί την πλέον σημαντική μέσα σε όλο το βιβλίο του, και αφορά την σοφότερη διαχείριση των οιασδήποτε φύσης προβλημάτων που ανακύπτουν στην καθημερινότητά μας.

Για να δούμε λοιπόν τι λέει ο κ. Ροδαφηνός: «Οποιοδήποτε ̟πρόβληµα αντιµετωπίζετε εσείς σήµερα, το αντιµετώπισαν και πολλοί άλλοι πριν από εσάς. Βρείτε τι έκαναν, για να το αντιµετωπίσουν. Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι όχι. ∆ιδαχθείτε από τους επιτυχηµένους, από αυτούς που τα κατάφεραν. Για παράδειγµα, διδαχθείτε από άτοµα τα οποία έχασαν τα περιττά τους κιλά, έκοψαν το κάπνισµα, ξεπέρασαν µια αποτυχηµένη σχέση, πέτυχαν στον επαγγελµατικό χώρο µέσα στον οποίο βρίσκεστε, βρήκαν λύση σε µια δύσκολη περίσταση. Το διαδίκτυο σήµερα είναι µια αχανής και απύθµενη πηγή πληροφοριών. Μάθετε να σερφάρετε! Μια έξυπνη αναζήτηση, µε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά, µπορεί να δώσει απαντήσεις σε νοµικά, οικογενειακά, οικονοµικά, ιατρικά, συναισθηµατικά, ψυχολογικά, κατασκευαστικά και ό,τι είδους ζητήµατα µπορεί να βάλει ο νους σας και να σας εξοικονοµήσει σωµατική και ψυχική ενέργεια, χρήµατα και χρόνο. Αν δε µάθετε να το κάνετε εσείς, πληρώστε τον ειδικό για να σας βοηθήσει και να διερευνήσει εκείνος για λογαριασµό σας. Τέλος, προτείνω ότι µέσα στα πλαίσια της αξιολόγησης των προβληµάτων σας οφείλετε να δώσετε µεγαλύτερη προσοχή στα σηµαντικά θέµατα. Η ελλιπής, επιφανειακή ή βιαστική εξέταση των δεδοµένων, η υπεραισιοδοξία ή οι παραβλέψεις µπορεί να αποβούν επιζήµιες ή ακόµη και µοιραίες…(Στο τέλος) το τέταρτο βήµα είναι να αξιολογήσουµε τις πιθανές επιλογές και να εφαρµόσουµε την καλύτερη ή τουλάχιστον αυτή που φαίνεται να είναι η καλύτερη σύµφωνα µε τα υπάρχοντα δεδοµένα. Μη φοβηθείτε να πάρετε µια απόφαση ή να τολµήσετε µια επιλογή. Συχνά αναβάλλουµε να ενεργήσουµε. Γιατί; Είτε γιατί φοβόµαστε την αποτυχία, στην περίπτωση που πάρουµε λάθος απόφαση, είτε γιατί ξέρουµε ποια απόφαση πρέπει να πάρουµε… αλλά δε µας αρέσει ή φοβόµαστε τις αντιδράσεις των άλλων.»

Η σημερινή «Τροφή για σκέψη» λοιπόν φτάνει μέχρι εδώ και τελειώνει με μια παραίνεση. Μη φοβάστε να πάρετε μια απόφαση. Τολμήστε. Και αν κάτι δεν πάει τόσο καλά όσο θα θέλατε, ξαναπροσπαθήστε. Στο δρόμο προς την προσωπική ευτυχία μπορεί να οδηγούν περισσότερα από ένα μονοπάτια. Φτάνει να ξεκινήσετε να περπατάτε προς κάποια κατεύθυνση.

Σας εύχομαι να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.