Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

Search Our Site

της Ασημίνας Ντέλιου

Στη σημερινή «Τροφη για Σκέψη» συντροφιά θα μας κρατήσει μια μικρή ιστορία από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι «Να σου πω μια ιστορία» που έχει τίτλο "ο κυκλοθυμικός βασιλιάς" «Κάποτε σε ένα βασίλειο ο Βασιλιάς κάλεσε όλους τους σοφούς της χώρας μέσα στη μεγάλη σάλα του Παλατιού και τους ανακοίνωσε το πρόβλημά του.

«Καμιά φορά αισθάνομαι πολύ πολύ χαρούμενος. Νιώθω ότι όλος ο κόσμος είναι στα χέρια μου και ότι εγώ κινώ τα νήματα. Πετάω στα σύννεφα και νιώθω απίστευτα δυνατός. Αυτές οι μέρες φαντάζουν υπέροχες. Ωστόσο, υπάρχουν και οι άλλες μέρες. Αυτές οι μαύρες μέρες. Και νιώθω θλίψη, πόνο, νωχελικότητα και βαθιά μοναξιά. Θέλω, κύριοι, να εργαστείτε όλοι μαζί ώστε να βρείτε μια θεραπεία, ένα φάρμακο ή ένα ξόρκι που να με κάνει να μην είμαι τόσο αισιόδοξος ώστε να παραβλέπω τους κινδύνους, ούτε τόσο γελοία απαισιόδοξος ώστε να καταπιέζω και να πληγώνω όσους αγαπώ.»

Σκέφτηκαν οι σοφοί, ξανά και ξανά, για μέρες, και συσκέφτηκαν και στο τέλος κατέληξαν στη θεραπεία. Παρήγγειλαν σε έναν χρυσοχόο να φτιάξει στο Βασιλιά ένα δαχτυλίδι και του το χάρισαν.

«Βασιλιά μου, αυτή είναι η θεραπεία για το πρόβλημα που μας εκμυστηρεύτηκες.» είπε ο πιο ηλικιωμένος από τους σοφούς, τείνοντάς του το δώρο. «Κάθε πρωί, όταν σηκώνεσαι, πρέπει να διαβάζεις την επιγραφή που έχει μέσα το δαχτυλίδι, διότι η μαγεία του δεν ενεργεί απλώς και μόνο όταν το φοράς. Πρέπει να θυμάσαι τα λόγια αυτά κάθε φορά που θα βλέπεις το δαχτυλίδι στο δάχτυλό σου.»

Ο Βασιλιάς πήρε το δαχτυλίδι, το σήκωσε ψηλά στο φως και διάβασε δυνατά τις λέξεις που είχαν γραφτεί στο εσωτερικό του:

«Να ξέρεις ότι και αυτό θα περάσει.»

Σας εύχομαι μια υπέροχη εβδομάδα!

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.