Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑ

Search Our Site

To κομωτήριο σκύλων DOGS' KINGDOM συμβουλεύει για τους πιο αγαπημένους μας φίλους (δείτε τη σελίδα του DOGS' KINGDOM στο σύνδεσμο στην αρχή της σελίδας)

Η φλεγμονή του δέρματος που εμφανίζεται στους σκύλους λόγω επαφής με αλλεργιογόνα ονομάζεται ατοπική δερματίτιδα. Μπορεί να επηρεάσει σκύλους οποιασδήποτε ηλικίας, αν και μερικές φυλές έχουν γενετική προδιάθεση.

Επίσης σκύλοι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιθανό να εμφανίσουν ατοπική δερματίτιδα. Η κατάσταση αυτή χωρίζεται σε δύο μορφές:

- Η πρώτη μορφή αφορά την υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μια κανονικά αβλαβή ουσία προκαλώντας φλεγμονή. Αυτή η μορφή δερματίτιδας εμφανίζεται εποχιακά, συνήθως σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους που υπάρχουν περισσότερα αλλεργιογόνα.

- Η άλλη μορφή που είναι η δερματίτιδα ερεθιστικής επαφής, συμβαίνει όταν μια ουσία προκαλεί άμεση βλάβη στο δέρμα, όπως συμβαίνει π.χ. με ορισμένα φυτά ή χημικές ουσίες Αν δείτε τα σημάδια οποιασδήποτε μορφής δερματίτιδας, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία που θα εξαλείψει τα συμπτώματα του σκύλου σας. Παρακάτω θα βρείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπτώματα, τις αιτίες και τις θεραπείες της δερματίτιδας σε σκύλους.

Τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας εμφανίζονται στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο κνησμό ή δυσφορία. Μπορεί να χρειαστούν έως και 48 ώρες μετά την επαφή με κάποιο αλλεργιογόνο για να εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα. Οιδήματα, εξανθήματα ή άλλες δερματικές καταστάσεις θα είναι ορατά και γενικά θα εμφανίζονται στα τμήματα του σώματος που έρχονται σε επαφή με το έδαφος όταν ένα σκυλί περπατά, κάθεται ή ξαπλώνει. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται πιο συχνά σε ορισμένες περιόδους του έτους στην περίπτωση της εποχιακής δερματίτιδας.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως η αιτία της αλλεργικής δερματίτιδας στους σκύλους είναι η υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ένα φυσιολογικά αβλαβές αλλεργιογόνο ενώ η αιτία της ερεθιστικής δερματίτιδας εξ ‘επαφής είναι η πραγματική βλάβη του δέρματος που προκαλείται από τον ίδιο τον ερεθιστικό παράγοντα. Μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των δύο μορφών. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας και να προσπαθήσετε να δώσετε μια λίστα με πιθανές ουσίες που μπορεί να έχουν προκαλέσει τη φλεγμονή.

Οι θεραπείες για δερματίτιδα εξ’ επαφής σε σκύλους αρχίζουν συνήθως με την απομάκρυνση της ουσίας που προκαλεί τα συμπτώματα. Αυτό μπορεί να γίνει με ορισμένα σαμπουάν που καθαρίζουν το δέρμα. Η θεραπεία θα περιλαμβάνει πιθανώς αντιφλεγμονώδη φάρμακα και αντιισταμινικά. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να συνταγογραφηθεί για τέσσερις εβδομάδες ή περισσότερο. Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, ο κτηνίατρος μπορεί να σας συμβουλεύσει να κρατήσετε το σκυλί σας περιορισμένο και μακριά από οποιεσδήποτε άλλες πιθανές επιβλαβείς ουσίες.

πηγή: MY PET FIRST

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.