Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Το σχόλιο της ημέρας

Search Our Site

του Γιάννη Καρατζούδη (Μηχανικού)

Βλέπετε αυτούς τους ανθρώπους , το νοσηλευτικό προσωπικό πως μοχθούν και με τι κόπο και κάτω από πόσους κίνδυνους εργάζονται ; Αυτοί είναι οι Ήρωες μας .

Βλέπετε αυτούς τους Γιατρούς πίσω από τις μάσκες αλλά δεν ξέρετε τον πόνο που κουβαλούν μέσα τους , δεν ξέρετε τι θυσίες κάνουν για μας . Αυτοί είναι οι Ήρωες μας .

Βλέπετε τον ντελιβερά που τρέχει από το πρωί ως το βράδυ , για να εξυπηρέτηση όλους εμάς που μένουμε στο σπίτι. Αυτοί είναι οι Ήρωες μας.

Βλέπετε τα παιδιά στον μανάβη ,σ τον χασάπη , στον φούρναρη, που εργάζονται κάτω από επικίνδυνες συνθήκες . Αυτοί είναι οι Ήρωες μας .

Βλέπετε τα κορίτσια στα Σούπερ μάρκετ που εργάζονται 10 ώρες και πληρώνεται για 6 ώρες, αυτές που είναι στο ταμείο την μια μέρα, την άλλη στα ράφια , την άλλη στην καθαριότητα ,την άλλη να στεκάρουν τιμές, αυτές οι κοπέλες που παίρνουν το ελάχιστο κατώτερο μισθό. Αυτοί είναι Ήρωες μας .

Όλους όμως αυτούς τους Ήρωες στα διαφημιστικά σποτάκια , τους ονόμασε τώρα ήρωες η κυβέρνηση , μόνο για λόγους εκλογικούς διαφημιστικούς για πάρτη τους και από προσωπική ανάγκη τους .

Πέταξαν 11 εκατ. Σε διαφημιστικά αλλά ξέχασαν να πουν γιατί το νοσοκομειακό προσωπικό δούλευε και δουλεύει κάτω από άθλιες συνθήκες .

Δεν μας λένε γιατί είχε και έχει τρομερές ελλείψεις σε νοσοκομειακό προσωπικό.

Δεν μας λένε γιατί δεν είχαν και δεν έχουν γάντια ,στολές , μάσκες .

Δεν μας λεν γιατί δεν αμείβονται σωστά και συμφώνα με την επικινδυνότητα της εργασίας .

Δεν μας λένε γιατί δεν υπήρχαν και δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός γιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία και ποιοι έχουν την ευθύνη για αυτό.

Δεν μας λένε γιατί δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν αναπνευστήρες και ΜΕΘ.

Δεν μας είπαν και δεν μας λένε γιατί τα Κέντρα Υγείας κατάντησαν χειρότερα από τα παλιά αγροτικά γιατρειά, σε προσωπικό και υλικά.

Δεν μας λένε ότι και αυτούς που έκαναν προσλήψεις τώρα , θα τους πετάξουν ξανά έκτος εργασίας μόλις περάσει ο κίνδυνος .

Δεν μας λεν γιατί ο Ντελιβεράς παίρνει το χαμηλότερο μεροκάματο στην πιάτσα ενώ εργάζεται περισσότερο από 8 ώρες και αν του βάζουν κάποια ασφάλεια είναι από 2 – 4 ώρες εργασίας , και τα μηχανάκια δεν είναι τις εταιρίας αλλά δικά τους . Δεν μας λένε όμως γιατί οι επιχειρήσεις που απασχολούν αυτά τα παιδιά μπορούν και δουλεύουν έτσι. Μα είναι απλό είναι καλυμμένοι πίσω από νομοθεσίες της κυβέρνησης .

Έδωσαν στο μεγάλο φαγοπότι τόσο χρήμα για να μας πουν τι. Αυτό που ξέραμε ότι τα παιδιά μας είναι ήρωες . ΌΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ,αλλά και πριν την κρίση τις πανδημίας ήταν Ήρωες. Και με την κρίση των μνημονίων ήταν ήρωες . Πάντα οι εργαζόμενοι είναι οι ήρωες αυτής της άθλιας καπιταλιστικής κοινωνίας.

Πάντα οι συνθήκες εργασίας τους ήταν άθλιες και αυτοί που ορίζουν την αθλιότητα , είναι ΟΙ ΚΥΒΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΗΒΕΡΝΗΣΗ , που σήμερα κολακεύει και χαϊδεύει μόνο με λογία τους εργαζομένους, που σήκωσαν και σηκώνουν το κύριο βάρος της πανδημίας . Σήμερα τους φωνάζουν ήρωες και τους χειροκροτούν από τα μπαλκόνια . Σήμερα τους έχουν ανάγκη γιατί το πρόβλημα χτύπησε και την πόρτα τους. Τους πήρε ο φόβος και για τα δικά τους παιδιά.

Αλλά πάντα έτσι ήταν. Οι ήρωες του 1821 πήγαν φυλακή . Κολοκοτρώνης ,Καραϊσκάκης, Νικηταράς πέθανε εξαθλιωμένος πάμφτωχος έξω από την Βουλή σαν ζητιάνος.

Τους ήρωες της εθνικής αντίστασης τους πέρασαν από βασανιστήρια και εξορίες .

Μην σας ξεγελάν όλοι η σημερινή ΗΡΩΕΣ , μόλις οι κυβερνόντες έρθουμε στην αγαπημένη τους κανονικότητα, δηλαδή μόλις δεν θα έχουν πια πρόβλημα αυτοί και τα παιδιά τους . Όλοι αυτοί οι ΗΡΩΕΣ θα μπουν στην καθημερινότητα , δηλαδή θα είναι χωρίς εργασία, με μισθούς πείνας, με Άθλιο δημόσιο σύστημα υγείας. Γιατί τα παιδιά της αστικής τάξης πρέπει να είναι κλινικάρχες στο ιδιωτικό σύστημα υγείας .

Με άθλιο σύστημα παιδείας, γιατί τα παιδιά τους , πρέπει να στήσουν την εργολαβική ιδιωτική παιδεία .

Να είστε έτοιμοι , μόλις έρθουμε στην κανονικότητα τους ,θα έρθουν δύσκολες μέρες στις τσέπες των ΗΡΩΩΝ.

ΔΕΣ ΦΙΛΕ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΗΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ Α, ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ( ΌΤΑΝ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΞΑΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ, ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ).

-- ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΣ --

Όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά αυτούς που τα υπογράφουν και οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι των γραφομένων τους. ο ΔΙΑΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται, όταν αυτές υπογράφονται.